Ara llegint
Raixa recupera visitants i dos terços dels que hi van són mallorquins

Raixa recupera visitants i dos terços dels que hi van són mallorquins

Un total de 19.425 persones han visitat la finca pública de Raixa al llarg del darrer any. Per segon any consecutiu el nombre de visites ha crescut i s’apropa a les xifres de 2019, quan encara no hi havia pandèmia. La memòria de 2021, presentada en un acte celebrat avui dematí, recull entre d’altres temes, el volum de visitants, els resultats de les enquestes de satisfacció, les diverses activitats que s’hi han fet i els projectes de Raixa.

Març de 2022 és el mes de la sèrie amb més visitants, per contra, juny i juliol de 2021 compten amb la xifra és més baixa. Les dades de visitants dels primers mesos de 2022 conviden a pensar en un any de molta afluència. Una altra dada per destacar és que un 66’9% dels visitants de Raixa són de Mallorca. Després dels residents locals, els alemanys són els que més visiten Raixa, suposant un 16% del total.

La meitat dels visitants enquestats diuen haver arribat a Raixa gràcies a recomanacions personals. El 80% de les persones que hi ha anat valoren la visita amb la màxima puntuació possible. Nou de cada deu entrevistats valora amb les màximes valoracions el manteniment dels jardins i espais exteriors de Raixa.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, han estat les encarregades de presentar la Memòria Anual de Gestió de Raixa (març 2021- març 2022).

Aurora Ribot, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, ha destacat que «podem afirmar que aquest ha estat el primer any de la nova etapa de Raixa. El departament és molt optimista respecte al futur de la finca pública, que s’ha de convertir en un referent ambiental, cultural i patrimonial de Mallorca».

«La valoració general d’aquest any per a Raixa és molt positiva. A diferència d’altres espais comparables, la finca pública de Raixa és utilitzada majoritàriament per residents a Mallorca. Aquest fet ens confirma que anam pel bon camí i que la ciutadania entén que la finca pública és seva i així la fa servir» ha afegit la consellera Ribot.

Per la seva banda, Inmaculada Férriz, directora insular de Medi Ambient, ha explicat que, entre d’altres projectes, es treballarà en la «recuperació de l’antic olivar de Raixa, la recuperació de l’antic jardí dels tarongers així com la intervenció sobre el camí d’accés a Raixa. L’objectiu de la direcció insular és promocionar Raixa com espai referent de l’educació ambiental i també per a activitats culturals i familiars».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt