Ara llegint
Save the Med s’implica en la divulgació dels valors del Parc Natural de sa Dragonera

Save the Med s’implica en la divulgació dels valors del Parc Natural de sa Dragonera

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient i la fundació Save the Med, entitat dedicada a la conservació i regeneració marina, han signat avui un conveni de col·laboració per desenvolupar accions, activitats i projectes al Parc Natural de sa Dragonera, format per l’illa de sa Dragonera i els illots des Pantaleu i sa Mitjana.

El conveni estableix un marc d’actuació i de coordinació per a l’assessorament i el desenvolupament de projectes en conjunt així com per a l’intercanvi d’informació. El personal tècnic del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient i el personal voluntari de Save the Med treballaran en camps com la difusió, investigació, innovació i visibilització de la necessitat de minimitzar l’impacte de l’activitat humana en el medi ambient.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que el seu departament considera Save the Med «una aliada important en el treball de conservació marina i terrestre de Mallorca» i ha afegit que aquest conveni «no només permet crear un espai de col·laboració en l’àmbit científic, sinó que també i sobretot en l’àmbit de l’educació i la conscienciació de la societat».

Ribot ha volgut destacar que «la importància que representa la preservació del Mediterrani fa que les dues entitats vulguin desenvolupar projectes i activitats de forma conjunta».

Per la seva banda, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha valorat molt positivament l’acord de col·laboració i ha detallat que «Save the Med organitzarà activitats i projectes per a la conservació, recuperació mediambiental i regeneració dels ecosistemes marins amb el focus posat en l’educació ambiental, la promoció d’àrees protegides i el foment del patrimoni marítim».

La directora del Parc Natural de sa Dragonera, Pilar Gómez, també present a l’acte d’avui, ha destacat «la necessitat de seguir apostant per convenis d’aquest tipus com una forma molt enriquidora de compartir coneixements i recursos».

Les activitats que es recullen en el conveni també inclouen programes i projectes d’economia circular, que contribuiran a reduir la contaminació per plàstics, a lluitar contra el canvi climàtic i a protegir el medi marí mitjançant la investigació científica.

La fundació Save the Med té com a missió aconseguir la regeneració del mar Mediterrani i, per això, la seva tasca gira entorn de dos eixos bàsics: la creació d’àrees marines protegides i la lluita per reduir la contaminació per plàstics.

Brad Robertson, president i cofundador de la fundació Save the Med, ha volgut afegir que des de la fundació «estam molt contents amb el suport del Consell de Mallorca i la voluntat conjunta de treballar per a la protecció, conservació i divulgació del Parc Natural de sa Dragonera amb la signatura d’aquest conveni».

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt