Ara llegint
Sóller convoca el I Concurs Internacional de la Gamba per posicionar el municipi com a destinació gastronòmica

Sóller convoca el I Concurs Internacional de la Gamba per posicionar el municipi com a destinació gastronòmica

L’Ajuntament de Sóller ha presentat el cartell del I Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller, a celebrar els dies 19 i 20 de setembre a les instal·lacions del moll de Marina Tramontana, un esdeveniment que asseguren que tendrà un ressò molt important dins el món gastronòmic i que tendrà efectes positius dins el sector de la pesca, de la gastronomia i també del turisme.

“Volem associar territori, gastronomia i turisme”, explica Andoni Sarriegui, crític gastronòmic que, juntament amb el cuiner del restaurant de Can Boqueta, Francesc Martorell, és l’ideòleg de la trobada. “Una destinació turística que et deixa bon gust no s’oblida mai”, explicava Sarriegui durant la presentació del concurs i abans de comentar que la gastronomia és una bona eina per a la fidelització del turisme.

El regidor de Promoció Econòmica, Sebastià Aguiló, ha explicat que “volem vincular territori, matèria primera, cultura local i plaer gastronòmic” i ha desvetllat que durant la jornada prèvia al concurs es durà a terme un programa promocional d’activitats adreçat a jurats, periodistes i gastrònoms convidats que convertirà aquest esdeveniment en el més important del calendari de Sóller.

La participació al concurs estarà oberta a tots els cuiners professionals en actiu, vinculats a empreses de restauració o entitats gastronòmiques. Però només entre sis i deu participaran a la prova final del dia 20 de setembre, que es celebrarà al Port de Sóller.

El jurat avaluarà el gust, l’elaboració, el tractament de la gamba, l’originalitat i la presentació del plat, i concedirà un premi de 1.500 euros al guanyador i un altra de 500 al primer finalista.

El concurs es complementarà amb una mostra de vi de la Serra de Tramuntana i, segons ha explicat Aguiló, els restaurants de la zona oferiran plats especials i menús dedicats a la gamba vermella de Sóller, tot per posicionar el municipi com a destinació gastronòmica capdavantera en tota la Mediterrània.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt