Ara llegint
Sóller estrena la seva primera ruta escolar amb els alumnes del CEIP Ses Marjades

Sóller estrena la seva primera ruta escolar amb els alumnes del CEIP Ses Marjades

Ruta escolar segura Sóller

El proper dilluns es posa en marxa a Sóller la primera ruta escolar segura. Els pares que ho desitgin podran deixar els seus fills davant les portes de l’Estació del Tren de Sóller i un mínim de dos voluntaris s’encarregaran de custodiar-los i acompanyar-los a peu fins al centre educatiu de Ses Marjades, ubicat a uns 200 metres de distància.

La iniciativa compta amb el suport d’una desena de pares d’alumnes del propi centre que formaran part de la patrulla escolar que s’encarregarà d’acompanyar els joves estudiants. L’Ajuntament de Sóller s’encarrega de costejar una assegurança per als voluntaris i ells mateixos es responsabilitzaran d’organitzar-se perquè cada dia, tant per pujar com per baixar, hi hagi un mínim de dos responsables.

Aquesta primera ruta escolar segura s’ha posat en marxa gràcies a la inquietud dels pares dels alumens de Ses Marjades i a la implicació del propi centre educatiu. La proposta va ser plantejada a l’Ajuntament i les regidories d’Educació i de Governació, juntament amb el Policia Tutor, varen acabar de dissenyar la ruta escolar.

El CEIP Ses Marjades s’ubica actualment en el carrer de Joan Marquès Arbona, de molt difícil accés en vehicle. Malgrat que la major part dels alumnes arriba a peu a l’escola, des del centre es varen adonar que hi ha pares que continuen utilitzant el vehicle, generalment perquè després segueixen una ruta cap al seu lloc de treball.

Amb la ruta escolar segura s’evita la presència de vehicles a l’hora d’entrada i sortida de l’escola i es redueix l’ús del cotxe. A més, es fomenten els trajectes a peu i es dona un missatge als infants de cara a una menor utilització del vehicle.

Infants segurs

Amb l’equip de voluntaris es garanteix que els infants fan el recorregut amb seguretat. Fa alguns anys es va intentar la creació de patrulles escolars, però no va funcionar per manca de voluntaris. Després de la iniciativa de Ses Marjades, l’Ajuntament té la intenció de plantejar el projecte a altres centres escolars.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt