Ara llegint
Trenta particulars, una empresa i l’Ajuntament de Banyalbufar rebran ajudes per recuperar-se del cap de fibló

Trenta particulars, una empresa i l’Ajuntament de Banyalbufar rebran ajudes per recuperar-se del cap de fibló

L’Ajuntament de Banyalbufar s’ha acollit a les ajudes extraordinàries que va crear el Consell de Mallorca específiques per reparar els danys provocats pel cap de fibló. Es tracta d’una nova línia d’ajuda, adreçada als municipis afectats pel temporal inclosa en les subvencions especials del Consorci Serra de Tramuntana que compta amb un milió d’euros i que forma part del Mallorca Reacciona.

Els municipis que es varen veure afectats pel cap de fibló tenien la possibilitat de demanar un tercer projecte de 50.000 euros, mentre que la resta de municipis de la Serra podien presentar dos projectes com a màxim, un amb un valor de 50.000 euros i l’altre, de 20.000 euros.

Posteriorment a la presentació de la convocatòria pels ajuntaments que es va dur a terme el mes d’octubre, el Consell de Mallorca també va posar en marxa una línia d’ajudes de 180.000 euros adreçada a particulars i empreses agropecuàries que siguin propietaris d’immobles o parcel·les a Banyalbufar, Esporles o Valldemossa, els municipis més afectats per la catàstrofe meteorològica.

En total han estat 31 -trenta de particulars i una d’una empresa- les sol·licituds presentades fins a la data de finalització de la convocatòria, el divendres, 22 de gener de 2021. De les 31, la majoria, 21 concretament, són actuacions ubicades al terme municipal de Banyalbufar, les deu restants són set a Esporles i tres a Valldemossa. La xifra econòmica total de sol·licituds no supera la quantitat aportada pel Consell, ja que sumen aproximadament uns 152.0000 euros.

“Aquestes ajudes són una mostra del nostre compromís amb els municipis de la Serra i també de la capacitat d’adaptació del Consell a circumstàncies excepcionals i l’especial sensibilitat que té la institució cap a aquest territori que ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco”, ha assenyalat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías.

La consellera també ha explicat que es va ampliar el termini a 30 hàbils, quan normalment és de 15 dies, amb l’objectiu que tothom hagi tengut temps a demanar l’ajuda. Garcías que ha valorat molt positivament la resposta obtinguda, ha assenyalat que se subvenciona un màxim de 5.000 euros per sol·licitud i que es finança el 100% de la reparació dels danys, si no supera aquesta quantitat.

El Departament de Territori posarà personal tècnic al servei dels ajuntaments per comprovar i poder fer seguiment de les sol·licituds. Aquesta col·laboració entre els ajuntaments i el Consell de Mallorca, agilitzarà la concessió de les ajudes, ja que servirà per escurçar terminis.

Precisament els batles de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa varen manifestar la setmana passada el seu “profund malestar” pel fet que els seus municipis no haguessin obtingut la declaració de zona catastròfica pels danys que patiren durant el cap de fibló que els va afectar a finals d’agost de l’any passat.

“Després de quasi sis mesos del cap de fibló que va destruir paratge natural i patrimoni a balquena a la Serra de Tramuntana, sembla que el Govern de l’Estat no atorgarà la declaració de zona catastròfica”, varen assegurar els batles, que asseguraren sentir-se desemparats.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt