Ara llegint
Tres setmanes de formació per als nous membres del Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers de Mallorca

Tres setmanes de formació per als nous membres del Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers de Mallorca

Els nous integrants del Grup de Rescat de Muntanya (GRM) han finalitzat avui el curs d’especialista en rescats de muntanya, part essencial de la seva formació com a membres de l’equip especialitzat del Servei dels Bombers de Mallorca.

La formació, que ha tingut una part teòrica i una altra de pràctica, s’ha centrat en aspectes com els processos de recerca, tècniques d’escalada, procediments d’accés a torrents, espeleologia i atenció sanitària. Durant la instrucció s’ha promogut i potenciat el treball en equip de forma segura, coordinada i col·laborativa.

Un total d’onze bombers de la plantilla han realitzat el curs, de tres setmanes de duració, que s’ha duit a terme a diferents indrets de la serra de Tramuntana, com el Castell de Alaró, el torrent de sa Fosca, o l’avenc de Fra Rafel. Aquest bombers del GRM que han realitzat aquest curs han obtingut l’acreditació com a especialista en rescats de muntanya per part de l’EBAP. 

Els Bombers de Mallorca són un referent en els rescats de muntanya. El GRM és l’equip especialitzat en aquestes tasques del Servei dels Bombers i, des de l’inici d’any i fins al 13 de juny, ha realitzat 95 rescats.

La plantilla del Grup de Rescat de Muntanya es va ampliar en nou membres a finals de l’any passat, i ara és de quaranta professionals. Els efectius estan repartits entre el parc de Bombers de Sóller, on hi ha 24 -8 caporals i 16 bombers- i el parc d’Inca, que disposa de 16 bombers.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt