Ara llegint
Un incendi crema 1 hectàrea a Alconàsser en una nit que no es baixa dels 26 graus

Un incendi crema 1 hectàrea a Alconàsser en una nit que no es baixa dels 26 graus

Un incendi crema 1 hectàrea a Alconàsser en una nit que no es baixa dels 26 graus

Al Port de Sóller i a Banyalbufar no han baixat aquesta nit dels 26 graus centígrats en una nit tòrrida pròpia d’un mes de juliol. També ha estat una nit de vent, d’efecte Foehn a la Serra de Tramuntana i la combinació perfecta per a la progressió d’un possible incendi forestal. I així ha estat. A l’entorn de les 00.30 hores d’avui diumenge es declarava un incendi forestal a la urbanització d’Alconàsser, a mig camí entre Sóller i Deià.

IBANAT ha donat avui dematí a primera hora per estabilitzat l’incendi després de cremar 0’9 hectàrees de pinar i olivar. Emperò en els moments inicials de l’incendi es va considerar necessari desallotjar els xalets de la zona, i una trentena de persones varen ser reallotjades a hotels davant el perill de l’avanç del foc.

Finalment cap dels habitatges ha resultat afectat i en aquest moment els efectius d’emergències remullen la zona per evitar possibles revifades.

Bombers de Mallorca, IBANAT, Policia Local i Protecció Civil han treballat durant tota la nit per sufocar l’incendi, registrat en una àera de forts pendents i vegetació compacta.

Durant la jornada d’ahir dissabte es varen registrar cops de vent de fins a 50 quilòmetres per hora i els termòmetres a Sóller varen pujar fins als 33’3 graus, una circumstància que avui es pot tornar reproduir.

De fet, el Govern Balear ha prohibit avui encendre foc al llarg de tota la Serra de Tramuntana davant aquestes circumstàncies adverses i el perill evident que es pugui propagar un incendi forestal.

Foto: IBANAT

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt