Ara llegint
Un nou cap de setmana sense activitats senderistes per la Serra de Tramuntana

Un nou cap de setmana sense activitats senderistes per la Serra de Tramuntana

Un nou cap de setmana sense activitats senderistes per la Serra de Tramuntana

La zona de la Serra de Tramuntana compresa entre el Mirador de ses Barques (Sóller) i mig camí entre Lluc i Pollença es troba encara molt afectada per la caiguda d’arbres i cimals després del pas de Juliette, com també la punta de Formentor. Per segon cap de setmana consecutiu, Emergències ha desaconsellat la realització d’activitats de lleure a la muntanya i ha prohibit les de caràcter esportiu a la zona més afectada.

Asseguren que, a part del perill que representen els arbres que encara poden caure, i la presència de cimals enmig dels camins, existeix la possibilitat que els serveis de rescat no puguin accedir amb facilitat a aquests punts si es produeix un accident.

Remarquen que es troben en molt mal estat l’accés a Es Teix des de l’embotelladora, la Comuna de Bunyola, tota la zona del Massanella i el Tomir, la finca de Bini i també els camins que discorren per dins l’Ofre i Cúber. També la zona d’Orient, Sant Elm i la Trapa, el Galatzó i la zona de Míner, a Pollença.

El Consell de Mallorca ha declarat intransitables diversos trams de la Ruta de Pedra en Sec i aconsella no anar-hi, malgrat que treballa a escarada per aconseguir reobrir aviat tots els senders. El departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca dedica tot el seu personal a la neteja dels camins i fins i tot hi ha desviat set brigades extres.

També des de l’Ajuntament d’Escorca han fet una crida perquè la gent no acudeixi al municipi, ni com a part d’una excursió a peu, ni tampoc d’una ruta cicloturista. De fet, els accessos al municipi per carretera romanen encara tancats com a mínim fins dilluns, quan se’n farà una nova valoració, i només hi poden passar aquells vehicles ocupats per persones degudament autoritzades.

Les carreteres que encara romanen tancades són la Ma-10 del Puig Major, entre el Mirador de ses Barques i Pollença, la carretera de Bunyola a Orient, la que puja de Caimari cap a Lluc i la de Formentor.

Pel que fa al senderisme, els trams més afectats per la caiguda d’arbres a la Ruta de Pedra en Sec són els que van de Sóller a Pollença, que corresponen a les etapes 5, 6 i 7. Les etapes 2 i 3 també han patit destrosses considerables.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt