Ara llegint
Una caiguda de pins talla l’accés a la capella del Beat Ramon Llull a la finca de Miramar

Una caiguda de pins talla l’accés a la capella del Beat Ramon Llull a la finca de Miramar

L’Associació de Guies i Tècnics de Muntanya de les Illes Balears (AGMIB) ha informat que  el camí que permet accedir a la capella de Beat Ramon Llull a la finca de Miramar de Valldemossa, ha resultat tallat a conseqüència de la caiguda d’un conjunt de grans pins. Aquest s’han vist afectats per les adverses condicions meteorològiques derivades de la tempesta Blas, afeblint el seu arrelament i provocant la seva precipitació sobre el camí que ha quedat molt malmès i fora de servei.

Aquesta és la imatge d’una part dels pins que han caigut. (Foto: G.T.M.)

La capella del Beat Ramon Llull és una de les construccions més significatives i belles que va ordenar construir l’Arxiduc Lluís Salvador. Construïda damunt unes penyes a les quals es pot accedir per un petit pont que creua el precipici, va ser erigida a les terres de Miramar a la dècada del 1870. També coneguda com la capella del pont, l’arxiduc va encomanar-la a l’arquitecte txec Frederic Wachsman en 1876. Inspirada en l’etapa romàntica disposava d’una característica planta circular i en el seu interior, entre altres paraments, hi figurava una escultura del Beat feta en marbre italià per l’artista Giovanni Duprè.

El pont i la capella amb la Foradada de fons. (Foto: G.T.M.)

L’any 1974 un llamp generat per una de les freqüents tempestes que fuetegen la costa nord va xapar literalment la capella en dos, fent-la mal bé i provocant el trasllat de les imatges. Encara que constitueix un dels més bells exponents de la feina de l’Arxiduc cap institució, pública ni privada, ha invertit ni ha fet un pla per salvar la construcció que està en estat de ruïna avançada i constitueix un perill pels seus nombrosos visitants.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt