Ara llegint
Alexandre Ballester i el mitjans de comunicació

Alexandre Ballester i el mitjans de comunicació

Ahir vespre, dimecres, va tenir lloc a Sa Pobla  l’acte col·loqui previst en els actes “2021 Any Alexandre Ballester” sota el títol “Alexandre, i els mitjans de comunicació”  on es va establir una taula d’exposició  per posar en valor allò que el mateix títol de l’acte anomena en el context de l’escriptor erudit Alexandre Ballester.

L’acte fou presentat per la periodista Margalida Socías. Hi prengueren part Antònia Coll, en representació de la revista poblera “Sa Plaça”, Pere Crespí en representació de la Televisió Poblera i Jaume Casasnovas en representació del diari digital  Fora Vila. L’acte es pogué seguir de manera present, tot seguint les normes de la COVID-19  i pel canal de Youtube de l’Ajuntament.

Antònia Coll lloà la figura d’Alexandre Ballester, entre moltes altres coses,  posant el valor el pou de saviesa i rigor que tenia Ballester a l’hora de dur a terme la seva tasca envers i els mitjans de comunicació així com la seva saviesa per conjugar l’activitat de la informació i la relació amb els mitjans de comunicació i la vida social.

Moment del col·loqui d’ahir vespre a Sa Pobla.

Per la seva banda, Pere Crespí, de la Televisió Poblera destacà la gran capacitat de feina i improvisació d’Alexandre Ballester a l’hora de plantejar els programes que setmanalment s’enregistraven. “Alexandre Ballester, digué, Pere Crespí, sempre va pensar i fer els programes de manera molt clara i concisa tan bon punt que mai s’hagueren d’editar perquè eren sempre en primera instància perfecta, tot i no haver-hi els mitjans tècnics que no hi ha avui”.

En representació de Fora Vila, Jaume Casasnovas recordà els inicis de la seva relació periodística amb Alexandre Ballester. Explicà que era molt fàcil treballar amb ell perquè era meticulós amb la seva feina i un mestre de l’escriptura i la creació d’opinió. Casasnovas recordà com cada dimarts puntualment arribava a la redacció per fax les quartilles manuscrites que, sense poder comptar els mots o els caràcters, sempre encaixava a la perfecció amb la maqueta prevista. Lloà també la humilitat d’Alexandre Balleser envers els seus companys i lectors. “Era un home que escrivia per a tothom i no pels més sabuts, afirmava Jaume Casasnovas”

Va quedar palesa la saviesa d’Alexandre Ballester i la seva capacitat de crear. Es torbava còmode en tots els registres, però sempre va tenir molt present que la relació amb els mitjans de comunicació havia de ser molt correcte i, sobretot, atent.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt