Ara llegint
Arranquen els actes centrals de l’Any Damià Huguet i Miquel Àngel Riera

Arranquen els actes centrals de l’Any Damià Huguet i Miquel Àngel Riera

Aquest cap de setmana i el pròxim, la Fundació Mallorca Literària celebrarà els actes centrals de l’Any Damià Huguet i Miquel Àngel Riera, coincidint amb els aniversaris de les seves morts, ocorregudes fa 25 anys.

Així, aquest dissabte 17 de juliol s’estrena la pel·lícula documental “Ca meva amb arbres” a la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem. Dirigida per Miquel Àngel Raió, repassa la vida i obra del poeta Damià Huguet, a través de diferents testimonis i amb la participació especial de l’escriptor Sebastià Alzamora. Les entrades estan exhaurides per a aquest dissabte, però el documental es podrà veure el mateix dia 17 per IB3 televisió, mitjà col·laborador en la producció d’aquest film. La projecció en pantalla gran es repetirà el 20 d’agost al convent de Campos, poble on va néixer. 

Dissabte 24 de juliol serà el torn de “Poemes a Nai”, espectacle musical de Pep Tosar, acompanyat de Joan Arto a la guitarra, que repassa l’obra poètica de Miquel Àngel Riera. El recital tendrà lloc al claustre del convent de Manacor dia 24 i l’endemà, el 25, a l’amfiteatre Joan Mas de Deià. També dins el programa de «La lluna en vers», Poemes a Nai es representarà l’1 d’agost al castell de Capdepera. 

També dins el programa de “La lluna en vers”, el 21 d’agost es representarà al jardí de la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem l’obra teatral Guaret, premi Ciutat de Palma d’enguany que té l’obra de Damià Huguet com a fil conductor. 

Durant la tardor, l’Any Huguet i Riera arribarà a Catalunya. Així, la Fundació Mallorca Literària fa feina per ser present a la Setmana del Llibre Català de Barcelona amb part d’un estant. Així mateix, els dos autors seran presents al recital que s’oferirà al Festival de Poesia de Sant Cugat i a la Vila del Llibre de l’Escala. També hi haurà projeccions de cinema relacionades amb els dos autors i unes jornades acadèmiques organitzades conjuntament amb la Universitat de les Illes Balears. 

Resum d’activitats relacionades amb l’Any Damià Huguet i Miquel Àngel Riera 

  • 17 de juliol – Estrena de Ca meva amb arbres al jardí de la Casa Llorenç Villalonga de Binissalem
  • 24 de juliol – Concert-recital de Poemes a Nai, de Pep Tosar, al claustre del convent de Manacor
  • 25 de juliol – Concert-recital de Poemes a Nai, de Pep Tosar, al’amfiteatre Joan Mas de Deià
  • 1 d’agost – Concert-recital de Poemes a Nai, de Pep Tosar, al castell de Capdepera
  • 20 d’agost – Projecció de Ca meva amb arbres al jardí de la Casa Llorenç Villalonga de Binissalem
  • 21 d’agost – Representació de l’obra de teatre Guaret al jardí de la Casa Llorenç Villalonga de Binissalem

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt