Ara llegint
Eduardo de la Fuente treu de l’oblit el corsari que va construir una versió del llaüt mallorquí al Nou Món

Eduardo de la Fuente treu de l’oblit el corsari que va construir una versió del llaüt mallorquí al Nou Món

Eduardo de la Fuente treu de l'oblit el corsari que va fer una versió del llaüt mallorquí al Nou Món

El periodista i escriptor, Eduardo de la Fuente, presenta aquest divendres la seva quarta novel·la, titulada “La Cruz de la Fortuna”, en un acte que tendrà lloc a partir de les 19 hores en el teatre Sa Societat, de Calvià.

L’autor trasllada mitjançant la seva escriptura el lector fins al convuls mar Carib de finals del segle XVIII. De la Fuente narra l’atzarosa vida de Juan Antonio Cortés i el seu sorprenent periple com a grumet d’un galió espanyol, nàufrag, corsari caçador de bucaners i pirates, asceta i comanador de Sant Mateu d’Índies. Cortés va ser, a més, mestre fuster de ribera i introductor al Nou Món de les embarcacions allà anomenades “laudes”, derivades del llaüt mallorquí, disseny que va aprendre del mític mestre d’aixa Espineta.

La figura de Juan Antonio Cortés és controvertida. Poc conegut al nostre país, la historiografia anglosaxona i neerlandesa el situa en allò que s’ha anomenat llegenda negra espanyola. També va ser objecte de dos fallits processos de canonització del Vaticà.

Ara, una sèrie de testimonis que no van veure la llum al seu dia i nous documents reveladors han servit a Eduardo de la Fuente per explicar la seva història a través d’una de les relíquies encara avui venerades a Sant Mateu d’Índies i bona part del Carib meridional, la Creu de la Fortuna.

Eduardo de la Fuente (Palma, 1971) ha publicat amb anterioritat tres novel·les: “Ana y el hermano del enterrador” (Gâlata Books); “El Leñador bajo el cielo púrpura” (Gâlata Books); i “Pretoria” (Libros Indie). Coincidint amb el llançament de “La Cruz de la Fortuna“, l’editorial madrilenya Ánima Ignis ha publicat una nova edició de “Pretoria”.

L’editor Jorge Coello ha dit d’Eduardo de la Fuente que «ens trobem davant d’una de les veus més sorprenents de la narrativa actual espanyola, un veritable tot terreny capaç d’endinsar-se en gèneres diferents sense encasellar-se, sempre mantenint un estil literari personal i potent que no deixa indiferent el lector».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt