Ara llegint
El Consell de Mallorca anima els ajuntaments a programar esdeveniments culturals

El Consell de Mallorca anima els ajuntaments a programar esdeveniments culturals

La Direcció Insular de Cultura del Consell de Mallorca ha editat un vídeo promocional dels esdeveniments culturals en què, amb el lema «La cultura dona vida, dona vida a la cultura», s’incideix en el fet la cultura és segura amb l’objectiu d’animar els ajuntaments a programar actes i al públic a assistir-hi amb responsabilitat per contribuir a la dinamització del sector.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets ha recordat durant la presentació del vídeo que ara que les mesures per evitar contagis tornen a permetre la programació d’esdeveniments culturals en diferents espais, a teatres i auditoris, és cabdal que els ajuntaments reprenguin esdeveniments i espectacles ajornats i en prevegin de nous.

Busquets ha explicat que la Direcció Insular de Cultura ha posat 800.000 euros a disposició dels consistoris per programar activitats del Catàleg d’Activitats Culturals del Consell, conegut com a CACIM, «perquè la cultura arribi a cada racó de Mallorca».

Ara mateix, els ajuntaments poden triar entre 550 activitats d’onze categories diferents: música, art de carrer, dansa, teatre, teatre infantil, projeccions, exposicions, rutes culturals, cicles de conferències, activitats per fomentar la inclusió lingüística i activitats per fomentar la lectura en català.

Així mateix, Busquets ha animat la ciutadania a participar en els esdeveniments culturals per dinamitzar el sector, «que tant ens ha donat i ara ens necessita».

El vídeo, que ha elaborat Cinètica Produccions, SL com a encàrrec de Cultura després d’un procés de selecció, compta amb la participació d’artistes, companyies, ajuntaments i públic. Es va rodar seguint totes les mesures d’higiene i seguretat en esdeveniments culturals del CACIM programats a diferents municipis de Mallorca i també al Teatre Principal.

Així, els esdeveniments enregistrats són el club de lectura d’adults de la Biblioteca d’Esporles; un concert de Xanguito; Very Very Slightly (coproducció del Teatre Principal); Els ocells (La calòrica, amb la col·laboració de la Fundació Mallorca Literària); una escenificació vocal i corporal de poemes en català (Tschock cultura); El viatge, de Laboratori de somnis (dins dels cicle EL JARDÍ MÀGIC) i Un Quixot de cine (Arsis Produccions Musicals).

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt