Ara llegint
El Consell de Mallorca desplega mig milió per ajudes extraordinàries al món de la cultura

El Consell de Mallorca desplega mig milió per ajudes extraordinàries al món de la cultura

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, han anunciat avui que la setmana que ve ja es podran sol·licitar les primeres ajudes extraordinàries per al sector cultural que té previst convocar el Consell en les pròximes setmanes. La primera convocatòria, dotada amb 400.000 euros i ampliable a 500.000, es publicarà previsiblement en el BOIB dimarts i, pròximament, se’n convocarà una segona, en aquest cas, per a sales d’exhibició en directe, dotada amb 250.000 euros.

Està previst que, a partir de dimecres que ve, les empreses, autònoms i entitats del sector cultural de Mallorca puguin sol·licitar les ajudes extraordinàries del Consell per pal·liar els efectes de la pandèmia, que oscil·laran entre els 1.000 i els 6.000 euros, en funció del nombre de treballadors. El termini de sol·licituds acaba el 15 d’abril, segons han indicat des de la institució insular.

Durant la roda de premsa celebrada avui migdia, Cladera ha considerat que «la normalitat al món de la cultura arribarà quan es pugui programar, produir, crear i organitzar com ho fèiem abans de la pandèmia, però, mentrestant, hem de seguir ajudant el sector a superar el cop que ha suposat la pandèmia. El sector econòmic de la cultura ha estat especialment afectat i, per això, afegim més recursos en forma d’ajuts directes, tant per pal·liar els efectes de les mesures per frenar els contagis com per impulsar la reactivació».

En la mateixa línia, la vicepresidenta Busquets ha recordat que «el Consell ha estat i estarà devora el sector cultural per molts de motius: perquè és un sector econòmic que sosté moltes famílies i perquè crec que tenim el deure d’impulsar polítiques amb l’objectiu de garantir l’accés de tota la ciutadania a la cultura, perquè l’entenem com un dret que, a més, contribueix a una societat més cohesionada, lliure i rica».

La primera convocatòria d’ajuts al sector cultural que publicarà el Consell i de la qual s’ha informat avui, va destinada a empreses, autònoms i associacions de l’àmbit cultural de Mallorca. L’import de les ajudes és d’entre 1.000 i 6.000 euros per a cada empresa i el barem es fa en funció del nombre de treballadors.

D’aquesta manera, empreses, autònoms o associacions amb un treballador rebran 1.000 euros per beneficiari i s’entén que compleix aquest requisit un autònom sense cap treballador. Per a empreses, autònoms o associacions que tenguin fins a 4 treballadors, l’ajut és de 2.000 euros. Per a les empreses, autònoms o associacions que tenen entre 5 i 10 treballadors serà de 4.000 euros i, en el cas de tenir més de 10 treballadors, la quantitat de l’ajut és de 6.000 euros per beneficiari.

Amb la voluntat d’agilitar els tràmits i que els doblers arribin al sector com més aviat millor, el lloc per presentar la sol·licitud és la Seu Electrònica de la Fundació Mallorca Turisme i tota la informació estarà disponible en el web www.ajutsmallorca.com, a través del qual també es pot emplenar i presentar la sol·licitud.

Pel que fa a la concessió dels ajuts, també s’ha triat la fórmula més àgil possible i es farà per concurrència no competitiva, per ordre d’entrada en el registre electrònic de la Fundació Mallorca Turisme, sempre que l’expedient sigui correcte i s’aportin els documents preceptius, fins a exhaurir el total del crèdit assignat per a la convocatòria.

La liquidació i el pagament de les ajudes es farà quan s’hagi comprovat que es compleixen els requisits amb la documentació que s’ha presentat amb la sol·licitud.

La presidenta Cladera ha recordat que aquestes ajudes extraordinàries per al sector econòmic de la cultura s’afegeixen a les quatre línies d’ajuts directes incloses en el pla de xoc del Consell a Mallorca, que, de moment, ha mobilitzat 25,5 milions d’euros en ajuts directes, 11 dels quals ja s’han abonat.

Així mateix, aquests ajuts se sumen a les subvencions ordinàries que la Direcció Insular de Cultura convoca anualment per a empreses, entitats i ajuntaments, que redunden en creació, programació i contractacions d’espectacles, i que enguany ascendeixen a 3.670.000 euros.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt