Ara llegint
Fons Mallorquí de Cooperació, 30 anys d’història i 2.000 projectes d’ajut humanitari culminats

Fons Mallorquí de Cooperació, 30 anys d’història i 2.000 projectes d’ajut humanitari culminats

Fons Mallorquí de Cooperació, 30 anys d'història i 2.000 projectes d'ajut humanitari culminats

El Fons Mallorquí de Cooperació va commemorar ahir els seus 30 anys d’història amb un gran acte institucional on es va fer balanç de la feina i es va posar sobre la taula els reptes de futur que s’ha marcat l’entitat. L’acte va comptar amb la presència del president del Fons Mallorquí de Solidaritat, Llorenç Perelló; el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés; i la consellera de Família i Afers Socials del Govern de les Illes, Catalina Cirer, entre altres representants d’administracions públiques de Mallorca, sòcies del Fons.

Al llarg d’aquests 30 anys d’història, el Fons Mallorquí ha duit a terme 2.000 projectes de cooperació, emergència i ajut humanitari, realitzats en països d’arreu del món i amb prop de 200 ONG, entitats i administracions locals, tant de Mallorca com d’altres indrets del món.

Des de 1993

El 19 d’octubre de 1993 va ser quan el Consell de Mallorca, i onze ajuntaments: Binissalem, Escorca, Felanitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Marratxí, Palma, Santa Maria del Camí, Selva, Sencelles i Sineu , junts amb l’organització Justícia i Pau de Mallorca, van impulsar la creació d’un fons econòmic per gestionar el 0,7% que les administracions públiques haurien de destinar als països més desafavorits.

L’actual president del Fons Mallorquí, Llorenç Perelló, va destacar que “al llarg d’aquests anys, una de les línies de treball principals ha estat potenciar que els ajuntaments i entitats cíviques de Mallorca estableixin lligams de solidaritat i cooperació amb administracions locals i entitats de països del Sud. Això ha estat possible gràcies al fet que el Fons Mallorquí ha esdevingut un espai de consens on, des dels seus inicis, totes les agrupacions polítiques han estat d’acord amb els eixos de treball proposats, en tant que el Fons permet articular una política pública dedicada al compliment dels Drets Humans arreu del món”.

La festa d’aniversari també va comptar amb una taula rodona, moderada per la periodista Maria Antònia Serra, i a la que hi varen participar el mateix Perelló; l’ex batlessa d’Algaida i presidenta del Fons Mallorquí durant la legislatura del 2019 al 2023, Maria Antònia Mulet; l’ex batle de Montuïri i president del Fons Mallorquí durant la legislatura del 2015 al 2019, Joan Verger; l’ex batle de Llucmajor i president del Fons Mallorquí durant la legislatura del 2011 al 2015, Joan Jaume.

Sota el lema “Toca Fons, i agafa impuls per arribar a qualsevol part del món”, l’acte es va aprofitat per presentar els resultats d’aquesta campanya de sensibilització en la qual hi ha participat el 80 per cent de les entitats sòcies del Fons Mallorquí i que té com a objectiu fer valdre tota la tasca feta pel Fons Mallorquí de Solidaritat al llarg dels seus 30 anys d’història.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt