Ara llegint
Jaume Carot es proclama nou rector de la UIB amb el 63’5% dels vots en les primeres eleccions electròniques

Jaume Carot es proclama nou rector de la UIB amb el 63’5% dels vots en les primeres eleccions electròniques

El doctor Jaume Jesús Carot Giner, catedràtic d’universitat de Física Teòrica, ha sortit elegit Rector de la Universitat de les Illes Balears a les eleccions que es varen celebrar durant la jornada d’ahir, imposant-se a la seva competidora, la doctora M. Carme Orte Socías.

Carot ha obtingut el 63,50 per cent dels vots ponderats, mentre que Orte ha obtingut el 36’57% restant.

Avui mateix, la Comissió Electoral publicarà els resultats de les eleccions al web de la UIB de tal manera que durant la jornada de demà s’hi podran presentar reclamacions i el dia 24 de maig la Comissió Electoral les resoldrà. També proclamarà definitivament el nou Rector.

El fins ara rector de la UIB, Llorenç Huguet, i el seu equip continuaran en funcions fins que el Consell de Govern de les Illes Balears nomeni el doctor Jaume Jesús Carot Giner com al seu substitut.

Participació del 26%

Els electors de la comunitat universitària, professors, estudiants i personal d’administració i serveis de la UIB, s’han estructurat en diferents sectors. Han votat un total de 4.185 persones de les 16.044 que conformen el cens de la UIB, de manera que la participació global ha estat del 26,08 per cent.

Per sectors, la participació ha estat la següent:

 • Sector a) professors doctors amb vinculació permanent a la Universitat: 94,68% (605 vots)
 • Sector b) resta de personal docent i investigador: 49,61% (569 vots)
 • Sector c) estudiants: 18,01% (2455 vots)
 • Sector d) personal d’administració i serveis: 88,82% (556 vots)

El vot per a l’elecció del Rector es pondera per sectors de la manera següent:

 • 51 per cent per al professorat doctor amb vinculació permanent a la Universitat (sector a).
 • 12 per cent per a la resta de personal docent i investigador (sector b).
 • 25 per cent per a l’alumnat (sector c).
 • 12 per cent per al personal d’administració i serveis (sector d).

El nombre de persones que han pogut exercir el dret al vot a les eleccions de la Universitat de les Illes Balears i que, per tant, conformen el cens de la UIB són 16.044.

 • Sector a): 639, professors doctors amb vinculació permanent a la Universitat.
 • Sector b): 1.147, resta de personal docent i investigador.
 • Sector c): 13.632, alumnes.
 • Sector d): 626, membres del personal d’administració i serveis.

Per ser proclamat Rector, el doctor Jaume Jesús Carot Giner ha obtingut la majoria de vots a candidatures vàlidament emesos. Per tant, se n’han exclòs els vots nuls i els vots en blanc, ja que no són vots a la candidatura.

Les darreres eleccions al càrrec de Rector es varen celebrar l’any 2017. En aquell moment, el cens era de 15.731 persones. La participació va ser del 90,45% del sector a); d’un 42,75% del sector b); d’un 9,82% del sector c); i del 84,06% del personal d’administració i serveis.

Vot electrònic

Aquestes eleccions han estat les primeres a la UIB que s’han fet íntegrament mitjançant el vot electrònic. La votació es va fer ahir de les 9 a les 18 hores, a través d’una plataforma de votació electrònica. Els votants hi varen entrar amb les credencials d’identificació única de la UIB, des de qualsevol dispositiu electrònic connectat a internet (telèfon mòbil, tauleta o ordinador).

L’empresa encarregada de la plataforma de votació, SCYTL Election Technologies, va prestar assistència tècnica durant tota la jornada i durant tot el temps de votació. La jornada electoral va transcórrer amb total normalitat, segons han explicat des de la UIB.

Per als votants inclosos al cens, però que no tenien cap dispositiu electrònic o el que tenien pogués presentar problemes tècnics, la Universitat de les Illes Balears va posar a la seva disposició ordinadors als edificis Gaspar Melchor de Jovellanos, Sa Riera i a les seus universitàries de Menorca i d’Eivissa i Formentera.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt