Ara llegint
La Biblioteca d’Es Pont d’Inca dispara les visites per la seva nova ubicació

La Biblioteca d’Es Pont d’Inca dispara les visites per la seva nova ubicació

Durant l’any 2020, les Biblioteques de Marratxí han estat les terceres dins la xarxa de biblioteques del Consell de Mallorca per número de préstecs, només per darrere de les biblioteques de Manacor i de la biblioteca de Cultura Artesana (BCA) de Palma.

L’Ajuntament de Marratxí ha volgut destacar que les dues biblioteques del municipi han prestat enguany 25.672 documents enfront dels 20.252 prestats el 2019.

Especialment significatiu és el cas de la Biblioteca d’Es Pont d’Inca, que ha passat de prestar 14.317 documents el 2019 a 22.318 el 2020, un 55,8% més en el seu primer any en la nova ubicació on, a més, ha registrat 415 usuaris nous.

A més, durant els mesos d’octubre, novembre i desembre del 2020 la Biblioteca d’Es Pont d’Inca estava en primer lloc en volum de préstecs dins el total de la Xarxa de Biblioteques del Consell de Mallorca, un increment molt notable que l’Ajuntament atribueix el canvi d’ubicació des de novembre de 2019, quan la Biblioteca d’Es Pont d’Inca es va instal·lar a una planta baixa de l’avinguda d’Antoni Maura número 44. Es tracta d’un espai de 300 metres quadrats a peu de carrer enfront de la seva antiga ubicació a l’edifici Erika.

A l’any 2019, la Biblioteca d’Es Pont d’Inca suposava el 1,4% dels préstecs de la Xarxa de Biblioteques del Consell de Mallorca, un percentatge que el 2020 s’ha incrementat fins al 3%. En canvi, la Biblioteca de Pòrtol ha davallat del 0,6% del 2019 al 0,4% en 2020, ja que l’any passat la Biblioteca de Pòrtol va prestar 3.354 documents enfront dels 5.935 documents prestats al 2019.

D’altra banda, la Biblioteca de Pòrtol compta des d’aquest mes de febrer amb un mobiliari totalment renovat gràcies a la subvenció de 4.046 euros concedida pel Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca destinada a inversions per a equipaments culturals.

L’Ajuntament de Marratxí va demanar aquesta subvenció per substituir el mobiliari de la Biblioteca Pública Municipal de Pòrtol per obsolescència i no adequar-se a les necessitats ni dels bibliotecaris ni dels usuaris.

El mobiliari nou consisteix en una desena de prestatgeries i de mòduls per a llibres, a més de taules, cadires, armaris i carros portallibres. També s’han renovat les taules i cadires infantils i s’han incorporat dues butaques de lectura.

Aquesta renovació del mobiliari permetrà a la Biblioteca de Pòrtol prestar un millor serveis als usuaris que, al igual que el personal de la biblioteca, podran gaudir d’un major confort i d’un mobiliari més adient a les seves necessitats.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt