Ara llegint
La muntanya mallorquina excel·leix en el concurs de fotografia del Consell

La muntanya mallorquina excel·leix en el concurs de fotografia del Consell

L’edifici de la Misericòrdia, de Palma, va acollir ahir horabaixa el lliurament dels Premis Fotografia de Muntanya 2021. La mostra romandrà oberta fins al 12 de juny a la tercera planta de les sales d’exposicions de la Misericòrdia.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, va recordar que l’exposició dels Premis Fotografia de Muntanya va ser la darrera que es va inaugurar l’any passat abans del confinament i que també va ser la primera que es va obrir al públic tot d’una que les autoritats sanitàries ho varen permetre. Així, la consellera ha agraït la feina «a tothom que fa possible omplir de cultura, els paisatges i les reivindicacions en els espais expositius de la Misericòrdia», i ha reiterat el compromís del departament perquè així pugui seguir essent en un futur.

D’altra banda, el comissari i coordinador de l’exposició, Tomeu Tomàs, ha explicat que el jurat ha seleccionat 30 fotografies de 21 autors i autores per a l’exposició «Premis Fotografia de Muntanya». A l’edició d’enguany es varen presentar 159 fotografies fetes a Mallorca, Osca, Navarra, Catalunya, Alemanya, Argentina, Àustria, Bulgària, Canadà, Eslovènia, Etiòpia, França, Hawaii, Irlanda, Itàlia, Nepal, Nova Zelanda, Madeira, Marroc, Pakistan, Perú i Veneçuela.

Els Premis Fotografia de Muntanya són convocats per la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada i la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma i l’exposició l’organitzen l’Arxiu del So i la Imatge i el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

Els guardonats són:

. Premi a la millor sèrie fotogràfica de 3 fotos – Sa Muntanya: “Sa Fosca”, “Entreforc” i “Encletxa”, de Víctor de Felipe Manzano.

. Accèssit “Reptes a la muntanya”: “Camí al cim”, d’Antoni Perelló Valls

. Menció especial “Miquel Riera” – Foracorda, a la millor fotografia
d’escalada: “Molta muntanya”, de Maria del Mar Margarit Bauzá

. Accèssit “Presències a la muntanya”: “Racons de Mallorca 3”, d’Óscar Falcó Martorell.

. Premi FBE (Federació Balear d’Espeleologia), a la millor fotografia
d’espeleologia: “Tunel de lava”, d’Antonio Merino Juncadella.

. Premi FBME (Federació Balear de Muntanyisme i Escalada) a la millor fotografia de muntanya: “La coronació”, de Miquel Bauzá Amengual

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt