Ara llegint
La soprano ucraïnesa Yuliia Kasimova guanya el primer Concurs Internacional de Cant Joan Pons

La soprano ucraïnesa Yuliia Kasimova guanya el primer Concurs Internacional de Cant Joan Pons

La soprano ucraïnesa Yuliia Kasimova va guanyar ahir el primer premi (dotat amb 15.000 euros) del primer Concurs Internacional de Cant Juan Pons, organitzat pel Govern de les Illes Balears a través de la Direcció General de Cultural i l’Orquestra Simfònica Illes Balears.

Kasimova, de 30 anys, es va imposar als altres set finalistes interpretant les àries «Ragion nell’alma siede» (Il Mondo della Luna) de Haydn i «Caro Nome» (Rigoletto) de Verdi, durant una gala celebrada al Palau de Congressos de Palma amb la Simfònica al complet dirigida per Pablo Mielgo.

El segon premi (10.000 euros) va ser per a Duke Kim (Corea del Sud i Estats Units), que cantà «Fra poco a me ricovero» (Lucia di Lammermoor) de Donizetti i «Questa o quella» òpera de La bohème. El tercer premi (7.500 euros) i el premi especial Joan Pons al millor baríton (5.000 euros) va recaure en Grzegorz Pelutis (Polònia) amb «Ha! Welch ein Augenblick!» (Fidelio) de Beethoven i «Tutto è disposto… aprite un po’ quegl’occhi» (Le nozze di Figaro) de Mozart.

El premi del públic (5.000 euros, patrocinat per IllesLex Abogados i votat pels assistents a la gala) va anar a parar a Bozena Bujnicka (Polònia), que interpretà «O mio babbino caro» (Gianni Schicchi) de Puccini i «Il est doux, il est bon» (Hérodiade) de Massenet.

La gala començà amb l’agraïment del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, al baríton Joan Pons per la seva generositat i compromís. “Joan Pons ha duit el nom de Menorca i de les Illes Balears per tot el món. La veu de Joan Pons ha traspassat fronteres, ha emocionat milers de cors i ha entusiasmat auditoris sencers a tot el planeta. Guanyar el primer premi de Cant Joan Pons ha de ser un gran honor. Per a mi també ho és representar el Govern de les Illes Balears per donar les gràcies a Joan. El teu llegat servirà de guia per a les noves generacions que brillaran en els millors escenaris lírics de tot el món”, va dir en presència de l’artista menorquí.

Company també va recordar els tres concursants balears de les fases prèvies, “prova del talent de les Illes” i ha valorat el “camí llarg d’estudi, de disciplina i de rigor” dels candidats.

La Direcció General de Cultura, que sufraga el certamen, i l’Orquestra Simfònica Illes Balears han creat el Concurs Internacional de Cant Joan Pons (amb un centenar d’inscrits de 31 països) com a homenatge al baríton balear i com una aposta per les noves generacions de cantants, per fomentar la carrera internacional dels guanyadors, incentivar les futures participacions en produccions líriques de primer ordre internacional i que les Balears siguin lloc de trobada d’alguns dels millors experts del món en música lírica.

EI Concurs Internacional de Cant Joan Pons compta amb un jurat de primer nivell internacional presidit per Joan Pons. En formen part Augusto Techera, director artístic del Teatre Colón de Buenos Aires; Boris Ignatov, director de càsting de l’Òpera de Stuttgart; Cesidio Niño, director artístic ABAO Bilbao; Gianluca Macheda, agent internacional de GMArtists; Illias Tzempetonidis, director de càsting del Teatre San Carlo de Nàpols; Javier Menéndez, director general Teatre de la Maestranza de Sevilla; Illa Mundell, directora de càsting de l’Òpera d’Hamburg; Olga Kapanina, directora de càsting del Teatre Bolshoi de Moscou; Robert Koerner, director de càsting de l’Òpera de Viena; Samuel Gelber, director de programació de l’Òpera de Washington i Illa Mundell-Perkins de l’Òpera d’Hamburg.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt