Ara llegint
Maria Castañer i Felipe Bellini rebran el premi Cornelius Atticus de 2021

Maria Castañer i Felipe Bellini rebran el premi Cornelius Atticus de 2021

Maria Castañer i Felipe Bellini seran distingits amb el guardó Cornelius Atticus 2021 que concedeix cada any el Govern de les Illes Balears després de ser elegits en la votació del jurat de la vintisetena edició dels guardons.

Ara la Conselleria d’Afers Socials i Esports proposarà al Consell de Govern que ratifiqui els dos candidats proposats pel jurat del guardó Cornelis Atticus 2021 i siguin així guardonats enguany amb la màxima distinció que atorga la Comunitat Autònoma en el món de l’esport en reconeixement a la trajectòria esportiva en diferents àmbits (esportista, tècnic, promotor o dirigent).

La distinció Cornelius Atticus reconeix i premia els mèrits de les persones físiques que, en l’àmbit de les Illes Balears, han dedicat la seva vida a l’esport. Entre els requisits els candidats han d’haver estat esportistes, dirigents, tècnics o haver tengut una altra funció directament implicada en la promoció de l’esport. A més, llevat d’excepcions, han d’haver dedicat un temps superior als 25 anys al desenvolupament esportiu dins l’àmbit balear o des de l’esport balear contribuint a l’evolució esportiva de la Comunitat Autònoma.

El premi Cornelius Atticus s’atorga des de l’any 1996 i des de 2017 també s’estableix una distinció femenina. Du aquest nom perquè és el del primer esportista que es coneix a les Illes Balears. Es tracta d’un pancracista (una disciplina de lluita cos a cos) del segle III del qual es va trobar la làpida amb un poema laudatori inscrit, durant les excavacions a la ciutat romana de Pollentia (Alcúdia, Mallorca) l’any 1933. En l’acte institucional, es fa entrega d’un diploma acreditatiu, una reproducció de la làpida i un pin de plata amb la mateixa reproducció.

Currículum de les dues candidatures

Maria Castañer (Sóller, 1949) és sinònim d’una intensa trajectòria dedicada a la natació adaptada i a la plena integració social de les persones amb diversitat funcional. Des de 1987, impulsà programes i projectes esportius específics en l’àmbit de la teràpia de persones amb discapacitat i posteriorment es va dedicar a la natació competitiva, gesta determinant per als èxits dels esportistes paralímpics de les Illes Balears. Ha estat una decisiva lluitadora en l’eliminació de barreres arquitectòniques, amb la instal·lació de cadires elevadores, en les instal·lacions esportives sobretot en les piscines, arreu de la Comunitat Autònoma. Vicepresidenta de la Federació d’Esports Adaptats de les Illes Balears (FESAIB), ha aconseguit donar presència a l’esport minoritari i que sigui referent i s’hagi tengut en compte per a projectes d’integració a associacions, centres de rehabilitació i entitats vinculades a persones amb diversa diversitat funcional.

Felipe Bellini (Port de Pollença, 1934) destaca per tota una trajectòria dedicada al món de la vela, tant en la Comunitat Autònoma com internacionalment. Va ser un dels pioners del windsurf a les Illes Balears, essent dels primers practicants, distribuïdors i organitzadors d’esdeveniments en aquest àmbit. Fundador del primer Club Nàutic del Port de Pollença, el 1959, ha participat a més de 120 regates. Va ser vicepresident de la Federació Balear de Vela i com a jutge internacional de regates, entre el 1990 i el 2006, va participar als jocs olímpics de Barcelona, el 1992, en representació d’Espanya. A més, va ser membre i president d’IBSA i membre del comitè del màxim organisme de vela, ISAF, entre el 2000 i el 2004. Ha participat i organitzat campionats mundials i continentals de windsurf i ha fet de jutge de regates per 23 països.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt