Ara llegint
Medi Ambient lliura guardons als centres educatius que han impulsat la sostenibilitat i la resilència

Medi Ambient lliura guardons als centres educatius que han impulsat la sostenibilitat i la resilència

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha reconegut enguany 48 centres educatius d’arreu de les Illes Balears amb el guardó de Centres Ecoambientals, i ha lliurat 64 certificats de participació. El Programa iniciat el curs passat era el primer on era obligatòria una formació específica per un membre de la comissió ambiental del centre. A la convocatòria d’enguany s’hi han inscrit un total de 124 centres escolars, dotze més que l’edició que es tanca amb aquesta entrega de guardons.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha estat l’encarregat avui dematí de lliurar els guardons i certificats als Centres Ecoambientals. Així, 26 centres escolars han estat distingits amb el guardó, mentre que s’han entregat 41 certificats.

L’acte celebrat a Son Llebre és el primer dels tres programats per reconèixer, per una banda, els centres que han assolit els objectius marcats al llarg de dos cursos escolars amb el guardó i, per l’altra, aquells que no han assolit els objectius però sí que demostren el seu compromís amb la sostenibilitat amb el certificat de participació. Dimecres 15 tendrà lloc l’acte de Menorca i, dia 16, el d’Eivissa.

Mir ha felicitat els centres guardonats i ha destacat «l’exemple que, any rere any, ens dona l’alumnat que fa possible, juntament amb els claustres dels centres, posar en marxa i complir els objectius d’iniciatives destinades a fer un present i un futur més sostenible i resilient».

Així, els centres que han rebut els guardons han estat: CC La Salle, CC Sant Antoni Abat, CC Sant Francesc d’Assís, CC Sant Josep Obrer I i II, CEIP Es Puig, CEIP Es Vinyet, CEIP Jafudà Cresques, CEIP Jaume I, CEIP Molí d’en Xema, CEIP na Caragol, CEIP Ses Bassetes, CEIP Son Juny, IES Aurora Picornell, IES Manacor, IES Mossèn Alcover, IES Nou Llevant, IES Porreres, IES S’Arenal, IES Sineu i IES Son Pacs, CEE Son Ferriol i el CEIP Son Ferrer. Entre els guardonats, s’hi troben el CEIP Mestre Colom, l’IES Son Cladera i el CEIP Tresorer Cladera que l’han rebut per primera vegada.

Pel que fa als certificats, s’han atorgat a: CC Beata Francinaina Cirer, CC Bisbe Verger, CC Escolania de Lluc, CC La Porciúncula, CC La Salle de Manacor, CC Sagrat Cor, CC Sant Felip Neri, CC Sant Francesc d’Assís de Sa Pobla, CC Sant Vicenç de Paül, CC Virgen del Carmen, CEIP Colònia de Sant Jordi, CEIP Eleonor Bosc, CEIP Fornalutx, CEIP Nova Cabana, CEIP Pere Cerdà, CEIP Rafal Nou, CEIP Rei Jaume I, CEIP Rodamilans, CEIP S’Algar, CEIP de Sant Jordi, CEIP Ses Marjades, CEIP Son Angalda, CEIP Son Basca, CEIP Vialfàs, CEPA Francesc de Borja Moll, IES Alcúdia, IES Bendinat, IES Binissalem, IES Felanitx, IES Guillem Colom Casasnoves, IES Joan Maria Thomàs, IES Josep Sureda i Blanes, IES Llorenç Garcias i Font, IES Madina Mayurqa, IES Marratxí, IES Port d’Alcúdia, IES Porto Cristo, IES Puig de sa Font, IES Ramon Llull, IES Santanyí i IES Inca.

El Programa Centres Ecoambientals es va posar en funcionament el 2004 per iniciativa de les conselleries de Medi Ambient i Educació. L’objectiu és impulsar l’educació ambiental en la vida dels centres educatius de les Illes Balears. La proposta implica donar suport als centres educatius per dissenyar plans de treball relacionats amb el medi ambient i que aquests estiguin integrats en els currículums i plans d’estudi propis.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt