Ara llegint
Mor Bernat Cifre, professor de Llatí, músic, poeta i rapsoda pollencí

Mor Bernat Cifre, professor de Llatí, músic, poeta i rapsoda pollencí

L’Ajuntament de Pollença acaba de comunicar la mort del seu contiutadà Bernat Cifre i Forteza, en Bernat Garrit com el coneixen la majoria de pollencins, un dels més apassionats estudiosos i promotors de l’obra de Miquel Costa i Llobera.

Va néixer a Pollença l’any 1935, home de cultura i memòria, apassionat de la música i la poesia, gran aficionat a la pintura i rapsoda especialitzat en recitar els versos més memorables de Costa i Llobera, i ens deixa l’any en que es celebra el centenari de la mort del gran poeta pollencí, segons han recordat des de l’Ajuntament.

Com a membre de la Fundació Rotger Villalonga, dins la qual exercí diversos càrrecs, en Bernat dedicà una part important del seu temps a l’organització d’esdeveniments per mantenir viva la vida i l’obra del gran poeta pollencí de la Renaixença, i a difondre’n el seu coneixement.

Com a docent, la seva activitat principal, va ser durant molts d’anys professor de Llatí a l’Institut Joan Alcover de Palma.

Era un assistent assidu dels concerts del Festival de Música de Pollença i formà part del seu patronat fins a la seva dissolució. No debades la música era l’altra gran passió seva, i n’era un gran entès; el recordarem també en la seva faceta d’organista i membre del cor de Pollença, i com a participant molt actiu de la vida cultural del poble en general.

Pendent del que passava a Pollença, sempre tenia la ploma a punt per dedicar uns versos a allò que li cridava l’atenció de l’actualitat del seu voltant, de les persones, dels paisatges i, en general, de tot allò que ell considerava que podia aportar quelcom.

Pel que fa a la seva formació acadèmica, l’any 1999 llegí la seva tesi doctoral en Filologia Llatina a la Universitat de Barcelona, el resultat de la qual fou el llibre Costa i Llobera i el món clàssic (1854-1922); es tracta d’un treball que abraça una dedicació molt intensa de l’autor a l’estudi de les fonts i de les referències clàssiques en el poeta pollencí.

Bernat Cifre, segons recorden des de l’Ajuntament, era un home polifacètic, destacava en camps diversos de l’àmbit cultural, tot i que Costa i Llobera, el món clàssic i la música eren les seves passions més conegudes.

Foto: Ràdio Pollença

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt