Ara llegint
Palma recupera la festa de l’Estendard per commemorar la conquesta de Mallorca

Palma recupera la festa de l’Estendard per commemorar la conquesta de Mallorca

Palma ha acollit, després d’un any d’absència, la celebració de la festa de l’Estendard, una de les festes civils més antigues d’Europa que té lloc cada 31 de desembre a Palma d’ençà del segle XIII per a commemorar la conquesta de Mallorca pel rei Jaume I i la incorporació de l’illa al món català i cristià

Autoritats de l’Ajuntament de Palma, del Govern Balear, del Consell de Mallorca i representants de nombrosos ajuntaments de l’illa han pres part a celebració de la festa de l’Estendard i s’han sumat a la comitiva oficial amb motiu de la festivitat de Mallorca, el 31 de desembre.

La comitiva ha iniciat l’acte des de la plaça de l’Ajuntament de Palma, on s’ha col·locat l’Estendard. Posteriorment, ha tengut lloc la interpretació de l’himne de Mallorca, la Balanguera, i el següent acte s’ha celebrat a la Seu, on ha tengut lloc la missa amb motiu de la Diada de Mallorca presidida pel Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

En acabar la cerimònia la comitiva ha tornat a la plaça de Cort per retirar el penó i s’ha representat “La Colcada” de Pere d’Alcàntara Penya, a càrrec de Miquela Lladó i els infants de l’Escola de Música i Danses de Mallorca.

Per finalitzar l’acte, ha tengut lloc el lliurament de les medalles d’Or de la Ciutat de Palma a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Palma.

Aquest és el darrer acte institucional que es duu a terme dins el programa de la Diada de Mallorca 2021 organitzat pel Consell de Mallorca, que es va encetar el dia 10 de desembre amb activitats culturals, excursions, visites i altres activitats públiques i familiars.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt