Ara llegint
XXIII Festival de Teatre de Teresetes a Palma

XXIII Festival de Teatre de Teresetes a Palma

Avui matí s’ha presentat a Palma el XXIII Festival Internacional de Teatre de Teresetes. La cita tindrà lloc del 24 al 30 de maig de 2021 a 18 municipis de l’illa i tindrà Palma com a centre neuràlgic de les activitats. El Pati de la Misericòrdia, els teatres municipals Catalina Valls i Xesc Forteza, el Teatre Principal, el Teatre Sans i Can Balaguer acolliran part de la programació, a més de quatre biblioteques municipals, que duran el Festival a les barriades. A l’acte hi han estat presents: el tinent de batle de Cultura i Benestar social, Antoni Noguera; la directora del Festival de Teatre de Teresetes, Aina M. Gimeno; la directora insular de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Pastor; el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Mateu Malondra; la directora adjunta del Teatre Principal, Marta Ferré, i Juanjo Caldes, de la Fundació Caixa Colonya.

Durant cinc dies, 16 companyies ompliran Mallorca de propostes de teresetes atractives i noves. En concret el programa inclou 48 actuacions (28 a Palma i 26 a altres municipis) i hi haurà una nombrosa presència de propostes de casa (Mallorca i Eivissa), estrenes d’espectacles internacionals (arribats de França, Israel, Itàlia) i nacionals convidats (Castella Lleó, Catalunya, Múrcia i País Valencià), juntament amb l’habitual punt de joc per a famílies al Punt de Teresetes de la Misericòrdia i les xerrades, debats i presentacions de les Jornades Professionals. Espectacles variats i per a tots els gusts, propostes de sala, manipulació de teresetes de fil, de tija, objectes, música en directe… en definitiva, un repertori per a tots els públics, públic infantil i familiar, joves i adults.

Espais i aliances

Com s’ha dit, Palma és el centre neuràlgic del Festival però també hi haurà actuacions a 18 municipis: Alaró, Alcúdia, Algaida, Andratx, Campanet, Campos, Costitx, Felanitx, Inca, Llucmajor, Muro, Palma, Pollença, Porreres, sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar, ses Salines i Sineu.

El Festival es va estrenar l’any 1999 i des d’aleshores ha estat organitzat per Elàstic Nou Produccions. L’edició d’enguany compta amb el suport de l’Ajuntament de Palma, mitjançant la cessió d’espais i el suport comunicatiu, del Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears, a través de l’IEB. La Fundació Caixa Colonya és l’entitat que fa possible el programa de Teresetes Socials, amb actuacions als centres Joan XXIII i ASNIMO.

El programa

Les actuacions s’engeguen dijous dia 27 a les 19 h al Teatre Principal amb l’estrena a l’Estat deGermans, l’espectacle colpidor de la companyia francesa Les Maladroits, on els dos protagonistes rememoren la història d’exili del seu padrí i familiars durant la Guerra Civil espanyola a França. Fins al 30 de maig, quan la segona funció de Paper Cut posarà punt final a la 23a edició al Catalina Valls, passaran per l’illa 4 companyies internacionals, 5 de nacionals i 7 de balears.

Adjunt amb la nota de premsa figura el programa detallat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt