Ara llegint
Alcúdia posa a punt les platges per arrancar una incerta temporada turística

Alcúdia posa a punt les platges per arrancar una incerta temporada turística

L’empresa municipal EMSA de l’Ajuntament d’Alcúdia activa avui dissabte els serveis que presta a les platges del municipi, justament amb un dia gris i amb pluja. Segons han informat fonts municipals, Alcúdia volia donar avui inici a aquesta temporada turística que espera que sigui millor que la de 2020, malgrat la incertesa que continua per mor de les restriccions vigents degut a la covid-19, tant les d’aquí com les dels mercats emissors.

Així i tot, des de l’Ajuntament es pretén tenir els serveis municipals a punt a les platges i s’havia anunciat que avui dissabte ja estarien disponibles hamaques i para-sols i el personal del servei de platges. Un dels serveis que s’inicien a partir de dia 1 de maig és el servei públic de salvament de platges, cent per cent operatiu a partir d’aquest mes de maig.

Enguany, com a novetat, les dutxes estaran al servei dels usuaris de la platja, aquest 2021 (l’any passat romangueren tancades). I amb una desinfecció periòdica, que es recollirà als protocols covid-19, igual que els banys que ja 2020 s’obriren amb 6 neteges diàries.

També són novetat les caixes fortes als para-sols. Recorda Domingo Bonnín que és un objecte que es manipula. Però hi ha la demanda d’aquest servei i per això enguany se n’instal·laran, i se seguirà el mateix protocol de neteja i desinfecció que les hamaques, tant prèviament com a posteriori de l’ús, com la resta d’estris.

Aquesta temporada 2021, en canvi, no es posaran cendrers, per prevenir brutícies, però sí que el mòdul de socorrisme i a les diferents torres de vigilància, estaran a disposició els cendrers de cartró a través del personal del servei de salvament i personal de platges.

Alcúdia continuarà fent periòdicament i abans de començar d’una manera més intensiva anàlisis d’arena per veure els resultats dels productes de desinfecció que apliquen, tots ells homologats, per al control de qualitat de l’arena. Durant els primers dies es farà dues o tres vegades al dia. I després se farà periòdicament. Seran els mateixos productes i que ja l’any passat se va comprovar que eren els que funcionament.

Els mateixos protocols de l’any passat se seguiran enguany, ha subratllat Domingo Bonnín, amb l’experiència viscuda l’estiu passat. Ara s’està en fase d’elaboració dels protocols, actualitzant detalls després del viscut l’any passat.

Dins la primera quinzena de maig s’espera tenir entregada tota la documentació, amb el desig que a la segona quinzena de maig l’empresa certificadora, pugui realitzar l’auditoria, per després poder rebre la notificació de la renovació de certificació de platges segures, a les nou platges, com l’any passat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt