Ara llegint
El Govern destina 600 mil euros a pal·liar la pobresa energètica de les famílies

El Govern destina 600 mil euros a pal·liar la pobresa energètica de les famílies

La Conselleria d’Afers Socials i Esports i la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica han aprovat una nova convocatòria de subvencions bianual per als anys 2023 i 2024 destinades a pal·liar la pobresa energètica.

En total es destinaran 600.000 euros a les entitats del tercer sector que s’encarreguen de gestionar els ajuts econòmics per a cobrir les despeses bàsiques vinculades al subministrament i el consum d’energia de les famílies de les Illes Balears. Suposa una inversió de 200.000 euros més dels que es destinaren a l’anterior convocatòria 2021-2022

A l’anterior convocatòria 2021-2022 les entitats Càritas Diocesana de Mallorca, Càritas Diocesana de Menorca, Creu Roja Espanyola i Pa i Mel s’encarregaren de gestionar un pressupost de 400.000 euros que va permetre atendre 1089 famílies i donar 3.068 ajuts econòmics.

Aquesta és la quarta campanya de subvencions del Govern de les Illes Balears per lluitar contra la pobresa energètica i es finançarà a través de la Conselleria d’Afers Socials i Esports i de la de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica.

El conseller Juan Pedro Yllanes ha explicat que a més d’aquest acord que s’ha signat avui amb la Conselleria d’Afers Socials i Esports, “a la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’Institut Balears de l’Energia, estam fent intervencions en tema d’autoconsum compartit que també tenen per objectiu aquesta lluita contra la pobresa energètica que preocupa i molt al Govern de les Illes Balears”.

La Consellera Fina Santiago ha detallat que amb aquest acord es complementen les ajudes que el Govern de les Illes Balears tramita per lluitar contra la pobresa energètica, “des del Govern, juntament amb els Consells i els Ajuntaments s’estan donant ajudes econòmiques a tots els ciutadans per poder superar situacions de vulnerabilitat econòmica davant una situació molt concreta com pot ser no poder pagar el rebut de la llum, però també era necessari complementar a les entitats del tercer sector. D’aquesta manera el Govern té dos fronts coberts, un a través dels municipis, que nosaltres els finançam, i amb aquest conveni que donam ajudes al tercer sector per al pagament d’aquestes factures de la llum”.

Vulnerabilitat social

Aquesta convocatòria d’ajuts va néixer de la mà de les administracions i de les entitats del Tercer Sector que formen part de la Mesa per a la Lluita contra la Pobresa Energètica.

L’objecte d’aquesta convocatòria és cobrir i millorar les situacions de vulnerabilitat que pateixen les persones i famílies de les Illes Balears derivades de les dificultats o incapacitats d’una llar per afrontar les factures de subministraments bàsics d’electricitat i de gas.

Es consideren despeses subvencionables les relatives a la cobertura de despeses bàsiques vinculades al subministrament i el consum d’energia (gas i electricitat), les de personal d’atenció directa i les derivades de la gestió i la tramitació dels ajuts econòmics.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt