Ara llegint
El Govern impulsa un paquet integral de seguretat en el turisme

El Govern impulsa un paquet integral de seguretat en el turisme

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s’han desplaçat aquest dilluns a Berlín amb l’objectiu de traslladar un missatge de seguretat al principal país emissor de turistes a les Illes Balears. Durant tres dies mantindran trobades al més alt nivell amb els principals actors del sector turístic alemany, com també amb el director de l’Oficina Espanyola de Turisme (OET) a Berlín, Arturo Ortiz. La delegació balear la completen la directora general de Turisme, Rosana Morillo, i la directora adjunta de l’AETIB, Esther Callizo.

L’objectiu del viatge és posicionar les Illes Balears com a destinació segura i explicar al principal mercat emissor de turistes a les Illes Balears, que és l’alemany, l’estratègia i la feina que el Govern ha duit a terme els últims mesos per afrontar la temporada 2021 amb les màximes garanties de seguretat. D’aquesta manera, es pretén que el sector turístic recuperi la confiança i les Illes Balears tornin a la seva posició de lideratge mundial.

Per aconseguir-ho, el Govern, mitjançant la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha implementat, amb vista a aquest estiu, un paquet integral de seguretat en el turisme, denominat Safety Pack, que inclou totes les àrees del sector. Amb aquesta estratègia, es pretén oferir informació actualitzada en temps real sobre la pandèmia, així com una cobertura sanitària i de seguretat global, tant a treballadors com a visitants i residents.

La seguretat serà a partir d’ara el nou valor a l’alça en el turisme mundial i una condició obligatòria en la indústria. Per això, la delegació balear aprofitarà el desplaçament a la capital alemanya per explicar i detallar els eixos principals sobre els quals gira el Safety Pack impulsat pel Govern. L’objectiu és millorar el posicionament internacional de les Illes Balears amb vista a la pròxima temporada, raó per la qual dies enrere també es va aprovar el Pla de Reactivació Turística de les Illes Balears, que permetrà reiniciar l’activitat, allargar la temporada i incentivar les arribades.

Els eixos principals que componen el Safety Pack i que la delegació balear traslladarà al sector turístic alemany són els següents:

1. Seguretat en la destinació:
S’han elaborat i actualitzat diverses guies d’actuació que engloben tots els sectors de la cadena de valor turístic, amb l’objectiu de prevenir al màxim la propagació de la COVID-10 a les Illes Balears.

Una imatge de la manca de turisme al Balneari 15 del passat cap de setmana. (Foto: Jaume Casasnovas)

2. Entorns de treball segurs:
La realització de proves de diagnòstic d’infecció aguda, conjuntament amb les mesures sanitàries de prevenció i el rastreig de contactes, és una de les fórmules que permet arribar a conèixer millor la situació epidemiològica del territori. Per això, la Comissió de Treball de Reobertura Turística de les Illes Balears ha acordat permetre la realització de proves diagnòstiques d’infecció aguda als treballadors, complint els requisits i els termes que determini l’autoritat sanitària

3. Cobertura sanitària:
El Govern posarà a la disposició de tots els turistes que arribin aquest estiu a les Illes Balears una pòlissa d’assegurances de repatriació o retorn al domicili habitual, a més del servei d’intèrpret i indemnització per prolongació d’estada causada per la malaltia de la COVID-19. El cost anirà a càrrec de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB).

D’altra banda, en cas que es produeixi algun contagi entre els visitants que arribin a les Illes Balears aquest estiu, de la mateixa manera que ho va fer l’any passat, el Govern ha previst un protocol d’atenció per garantir la seva seguretat durant l’estada. Per a això, disposa d’allotjaments habilitats a totes les illes durant tota la temporada turística per atendre els visitants que donin positiu per COVID-19.

4. Informació útil per al turista:
El Govern posarà en marxa una aplicació mòbil, SafeBeach, que controlarà l’ocupació de les platges en temps real. A més, s’ha dissenyat un nou microlloc web que oferirà informació, de manera coordinada amb Salut, en quatre idiomes, perquè tothom que vulgui visitar les Illes Balears pugui fer-ho de manera segura i respectant tota la normativa vigent.

5. Infraestructura sanitària:
Finalment, el Safety Pack ofereix informació actualitzada sobre els recursos disponibles del sistema de salut balear, així com la qualitat assistencial, el nombre de llits disponibles i els centres hospitalaris als quals els visitants poden dirigir-se en cas de necessitat.

Durant el viatge, Armengol i Negueruela seran rebuts per l’ambaixador d’Espanya a Alemanya, Ricardo Martínez Vázquez, i mantindran reunions amb el president de la principal patronal d’agències de viatges germànica, la DRV, com també amb els responsables de TUI i el director de l’Oficina Espanyola de Turisme (OET) de Berlín, Arturo Ortiz.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt