Ara llegint
La patronal de la restauració fa una crida a la responsabilitat i l’autoregulació i demana controlar els botellots

La patronal de la restauració fa una crida a la responsabilitat i l’autoregulació i demana controlar els botellots

La major patronal de restauració de l’illa, Restauració CAEB, ha explicat que l’objectiu de el sector és que no hi hagi una quarta onada que pugui perjudicar la recuperació econòmica i turística d’aquesta temporada, i que, per això estarem molt pendents de l’evolució de les xifres sanitàries aquestes properes setmanes.

La patronal s’ha compromès a fer “un exercici d’autoregulació” amb unes campanyes pares seus associats, “enfocades a la solidaritat cap als restauradors que no poden obrir i per als pocs que sí que ho faran”.

La patronal veu “en positiu que es pugui donar ja un servei a la ciutadania i que molts autònoms, famílies i treballadors es posin en marxa”, tot i que és conscient que aquestes mesures “només seran seguides per un 20% dels seus associats, ja que CAEB Restauració té la majoria dels seus associats repartits per tot el territori de Mallorca, zones que ara mateix estan sense turisme i que hem de ser solidaris amb ells cara a la recuperació total de l’illa”, afirmen.

A més, Restauració CAEB ha donat “un toc d’advertència a les autoritats perquè intensifiquin els controls dels botellots i reunions en cases, que són els llocs de major focus demostrat de contagis, i vigilin la relaxació excessiva de la mobilitat fins aplanar la corba”, asseguren.

CAEB Restauració “sap i entén molt bé el que ens estem jugant a l’ésser la patronal de restauració més antiga d’Espanya i pel seu coneixement de l’turisme a les illes” i per aquesta raó insten les autoritats “a posar unes regles d’obertura que ja integrin a el gruix de el sector en horaris i interiors un cop hagi passat el dia 4 d’abril, de manera que la sostenibilitat econòmica de les empreses i la seva arrencada sigui real”.

Restauració CAEB recorda “que es varen pactar nous paquets de mesures urgents per a poder realitzar aquest esforç titànic de el sector, que ha de presentar l’executiu autonòmic”. A més, posa l’accent en el nou paquet d’ajudes anunciades pel president Sánchez “per saber que parts corresponen a l’ajut directe que necessita el sector per poder resistir obert”.

Finalment, Restauració CAEB “fa una crida de responsabilitat a tots els associats, a l’igual que a tots els seus clients, per tal de fer un esprint final de bones pràctiques i poder sortir tots, com a illa i destí segur de vacances, per als milions de turistes que ens visiten, sent la nostra insularitat la clau en el control de ports i aeroports”.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt