Ara llegint
L’interior dels bars i restaurants es torna a tancar des de divendres i fins passat festes

L’interior dels bars i restaurants es torna a tancar des de divendres i fins passat festes

Poc ha durat la possibilitat de consumir a l’interior de bars i restaurants a Mallorca. El passat dilluns, 15 de març, el Govern Balear relaxava les mesures i permetia a aquests establiments acollir clientel·la al seu interior, i una setmana i mitja després ho prohibirà: serà del 26 de març a l’11 d’abril.

El Consell de Govern a celebrar aquest dimecres ho decidirà, després que avui la Mesa de Diàleg Social ho hagi acordat amb unanimitat dels seus integrants. El sector del joc també estarà sotmès a aquesta nova mesura.

A més, els hotels hauran de tancar el seu servei de bar a les 17 hores i els sopars només es podran oferir fins les 22 hores del vespre.

Aquestes mesures coincideixen amb un lleuger repunt del nombre de contagis des de la setmana passada, però segons el portaveu del Govern Balear, Iago Negueruela, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, responen sobretot a la proximitat de les festes de Setmana Santa.

Els dos han comparegut avui horabaixa en roda de premsa per donar a conèixer les mesures que demà aprovarà el Consell de Govern i han expressat que “aprenem del passat” i adverteixen que les ocasions de festa sempre han estat un temps en el qual el nombre de contagis es dispara molt ràpidament, cosa que ara volen evitar amb aquestes noves mesures.

De fet, Negueruela ha anunciat una intensificació dels controls en tots els sectors econòmics i en la mobilitat i ha apel·lat a la responsabilitat personal per evitar l’auge dels contagis.

Els viatges entre illes continuaran estant permesos, i fora d’elles només si hi ha un motiu justificat per fer-ho. Per a la tornada es demanarà una prova d’antígen.

La consellera Patricia Gómez, a més, ha indicat que la variant britànica de covid-19 ja representa el 83% dels casos a les Illes Balears segons el darrer informe d’avui mateix del Servei de Microbiologia de Son Espases. Adverteix que es tracta d’una soca més contagiosa, que porta a un major nombre d’hospitalitzacions i a quadres més greus.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt