Ara llegint
Prop de 80.000 treballadors han causat baixa a la feina per infecció o aïllament covid el darrer any

Prop de 80.000 treballadors han causat baixa a la feina per infecció o aïllament covid el darrer any

La Seguretat Social ha tramitat a les Illes Balears un total de 79.492 prestacions per incapacitat temporal a causa de la covid-19. D’elles, 33.330 eren per infecció i 46.162 per aïllament.

Ambdós són supòsits prevists a la normativa vigent, que es va aprovar ara fa un any. En el conjunt del país, des de març de 2020 i fins a finals del mes de febrer passat, s’han registrat més de 3,7 milions de baixes covid i s’han destinat uns 1.800 milions d’euros a la protecció d’aquests treballadors.

Fa un any, el Govern espanyol, a proposta del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, va establir en el RD 6/2020 l’assimilació d’aquestes baixes per covid a accident de treball, amb la qual cosa els treballadors tenen accés a una prestació del 75% de la seva base reguladora, des del dia següent a la seva baixa.

La normativa que regula les baixes per malaltia comuna estableix que el treballador percebrà un 60% de la base reguladora des del quart dia de baixa fins al vintè -aquest inclòs-, i del 75% a partir del dia 21. Amb aquest decret, a més, l’administració assumeix el cost de la prestació des del primer dia en què el treballador ha d’absentar-se del seu lloc de feina, a diferència de la baixa comuna, que ho fa des del quinzè dia.

Les persones que s’han acollit a aquesta cobertura per covid han estat una mitjana de 19,43 dies de baixa, en els casos de contagi, i de 12,61 dies, en els d’aïllament.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt