Ara llegint
Què és un producte agroalimentari local? Primera pregunta per crear un segell identificatiu

Què és un producte agroalimentari local? Primera pregunta per crear un segell identificatiu

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha celebrat la primera reunió de la mesa per millorar el posicionament en la cadena alimentària del producte local agroalimentari per una major sobirania alimentària de les Illes Balears. En aquesta trobada s’ha abordat la definició de què és producte local amb l’objectiu de poder constituir en un futur un segell identificatiu.

Segons ha explicat la consellera De la Concha “és un debat que serà complex i amb molts de matisos”. Per aquest motiu, ha explicat, que es farà arribar un formulari molt complet als membres de la mesa per tal que cada un d’ells pugui fer la definició del que consideren què és producte local. L’objectiu d’aquest document és “conformar una definició de producte local el més precisa possible”.

Segons ha explicat la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero, “s’està treballant també a nivell jurídic en la definició de producte local” i ha afegit que “una de les maneres podria ser “la traçabilitat del producte”. El director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament, Fernando Fernández, ha dit que aquesta definició ha de ser “una decisió estratègica perquè vagi en benefici del sector per tal de fer-lo créixer”.

La mesa, que es tornarà a reunir el dia 14 de juliol, està presidida per la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, i també hi forma part, per part de la conselleria, la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero, el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, i el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant.

La mesa també està conformada per les organitzacions agràries i cooperatives agroalimentàries, el Consell Pesquer, els consells de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, la FELIB, un representant del sector de l’agricultura ecològica, representants de les associacions professionals de la distribució i el director general de Comerç del Govern.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt