Ara llegint
Anuncien set projectes mediambientals i de recuperació del patrimoni natural i cultural

Anuncien set projectes mediambientals i de recuperació del patrimoni natural i cultural

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balears, Marc Pons; el batle de Palma, José Hila, i el president de Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Antoni Salas, han explicat avui els projectes finançats amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) que s’executaran en 2020 i 2021 per part del Govern, Consell i els Ajuntaments.

Les conseqüències de caràcter social i econòmic provocades per la crisi de la COVID obliguen a marcar una estratègia inversora i pressupostària per atendre les noves necessitats, no deixar a ningú enrere i al mateix temps reactivar l’economia. Govern, Consell i ajuntaments han acordat prioritzar i recalendaritzar projectes.

«Hi ha hagut diàleg i coordinació amb Govern per replantejar les prioritats i afavorir al màxim les inversions a Mallorca. Tots hem de fer un esforç responsable per garantir al màxim l’execució dels projectes previstos», ha apuntat la presidenta, Catalina Cladera.

En conjunt, entre els projectes del Govern, els del Consell de Mallorca, aquells presentats per la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) i els de l’ Ajuntament de Palma, es mantenen projectes d’ITS que ja estan en marxa o començaran en 2021 per un import total de 123,5 milions d’euros.

Pel que fa a les inversions amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) del Consell de Mallorca, es duran a terme 7 projectes per valor de 5,75 milions d’euros. Són inversions destinades a projectes que ja estan en marxa i conclouran en aquest any 2020 o bé que començaran enguany i s’ha acordat prioritzar les relacionades amb la recuperació i protecció del patrimoni natural i cultural; el medi ambient, amb la millora d’infraestructures hidràuliques i gestió del cicle de l’aigua i foment de les energies renovables, i la mobilitat sostenible.

Projectes ITS Consell de Mallorca


– Desenvolupament de la Xarxa d’interpretació Tramuntana-Patrimoni Mundial, amb el centre d’interpretació de Raixa com a centre de referència. Es tracta de dissenyar una proposta expositiva assenyalant els valors que varen fonamentar la declaració de la serra com a Patrimoni Mundial per la Unesco en la categoria de Paisatge Cultural.

– Reforma edifici Ses Porqueres de Galatzó per al seu ús com a refugi d’excursionistes, amb 52 places distribuïdes en 12 habitacions, i amb cuina i menjador per a usuaris. Una vegada restaurat i adequat s’integrarà a la xarxa de refugis de la Ruta de pedra en sec.

– Integració paisatgística d’elements patrimonials a la xarxa viària i en l’entorn del torrent Gros, que té per objectiu recuperar i condicionar espais degradats i molt visibles a es Molinar, el Coll d’en Rabassa i Ciutat jardí, donar continuïtat a la falca verda que proporciona el parc de Son Parera, articulat pel Torrent gros i recuperar elements etnològics i patrimonials d’aquest paisatge urbà.

– Recuperació del sistema hidràulic de la finca pública de Galatzó.

– Senyalització del Pla de Vies Ciclistes a Mallorca per reforçar la seguretat dels ciclistes. El turisme esportiu ajuda a desestacionalitzar i fomentar l’ocupació en temporada baixa, a més de fer conèixer el patrimoni històric i cultural de Mallorca d’una manera sostenible.

– Promoció de l’artesania i el producte local a Mallorca, per contribuir a la diversificació de l’economia local de Mallorca incentivant l’ocupació, sobretot en temporada baixa.

– Projecte “Camí sud de Mallorca”, que completarà el tram del Passeig Calvià que enllaça Santa Ponça i el Toro.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt