Ara llegint
Arranca la temporada d’alt risc d’incendis forestals i la prohibició de fer foc prop del bosc

Arranca la temporada d’alt risc d’incendis forestals i la prohibició de fer foc prop del bosc

Arranca la temporada d'alt risc d'incendis forestals i la prohibició de fer foc prop del bosc

Concidint amb l’inici del mes de maig, la Conselleria de Medi Ambient ha activat la campanya per alt risc d’incendis forestals, que durarà fins al 15 d’octubre, enguany marcada per la gran quantitat de massa forestal seca present als boscos procedent de les esqueixades del pas de Juliette i per la previsió d’un estiu llarg i calorós, similar al de l’any passat.

A partir d’avui, per tant, no es pot fer foc en terreny forestal ni a menys de 50 metres d’aquest. Per a fer foc a la franja que va dels 50 als 500 metres de terreny forestal cal sol·licitar una autorització administrativa.

A més, tot que es pugui tenir autorització administrativa per fer foc a menys de 500 metres de massa forestal, la conselleria pot activar el mecanisme de suspensió de cremes autoritzades en episodis meteorològics adversos per fort vent, per temperatures extremes, o per risc molt alt i extrem, per tal de minimitzar les situacions de risc per l’ús del foc durant l’època de perill d’incendis forestals, i en compliment de la nova normativa estatal que limita l’ús de foc i les activitats susceptibles d’incrementar el risc d’incendi forestal.

L’operatiu d’extinció de la temporada d’alt risc integra un total de 350 persones entre les brigades, enginyers tècnics i forestals, Agents de Medi Ambient, personal de la Central de Comunicacions d’Incendis Forestals (CCIF), i tripulacions dels mitjans aeris. .

Pel que fa als mitjans aeris, estaran operatius 3 helicòpters a Mallorca (2 a Son Bonet i 1 a la base de Petra); 1 helicòpter a Menorca (S’Arangí); i 1 a Eivissa (a la base operativa de Sa Coma). Els mitjans aeris estatals de reforç (1 avió amfibi Canadair ubicat a Pollença i 1 avió de càrrega en terra a Son Bonet) s’incorporaran a l’Operatiu dia 1 de juliol.

Enguany, ja s’han comptabilitat 38 incendis forestals (33 d’ells conats de menys d’una hectàrea), una dada lleugerament superior a la mitjana, que han afectat un total de 16,66 hectàrees de superfície. Per illes, 29 d’aquests sinistres corresponen a Mallorca; 7 a Eivissa; i 2 a Formentera. A Menorca, enguany no s’ha produït cap incendi forestal.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt