Ara llegint
Arranquen les negociacions per al traspàs de les competències de gestió del litoral

Arranquen les negociacions per al traspàs de les competències de gestió del litoral

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, han acordat avui avançar en les negociacions per a fer efectiu el traspàs de les funcions i serveis en matèria d’ordenació i gestió del litoral a les Illes Balears. Així ho ha anunciat la presidenta després de la reunió que ha mantingut avui horabaixa amb el ministre.

“Es tracta d’una qüestió que és fonamental per a nosaltres i ara és un moment oportú per avançar en aquest sentit”, ha indicat la presidenta. Armengol també ha destacat que des de les Balears “podrem gestionar aquesta competència d’una manera més eficient i propera a la ciutadania” i ha informat que “el compromís del Ministeri és seguir treballant en aquesta línia”.

La negociació d’aquest traspàs es durà a terme en el si de la ponència tècnica bilateral. En aquest marc, s’ha d’arribar a un acord per tal que la comunitat autònoma pugui exercir aquestes competències, recollides a l’Estatut d’Autonomia, amb els mitjans humans i materials necessaris.

Durant la reunió, la presidenta Armengol i el ministre Iceta també han tractat altres temes referents a la funció pública i a la coordinació i la relació entre les dues administracions. Així doncs, han parlat sobre la reforma de l’estatut bàsic dels treballadors públics que s’impulsarà des del Ministeri i també han compartit l’estat actual dels procediments de les comissions de negociació bilaterals sobre diferents normatives i altres temes fonamentals per a les Illes, com són la connectivitat i les inversions de l’Estat en infraestructures bàsiques.

Finalment, també han tractat sobre la necessitat de reprendre les conferències de presidents. En aquest sentit, la presidenta ha remarcat que “és necessari establir marcs estables en què les comunitats autònomes participem més de la presa de decisions”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt