Ara llegint
Dia 15 de maig comença la campanya de vigilància per evitar el fondeig sobre posidònia

Dia 15 de maig comença la campanya de vigilància per evitar el fondeig sobre posidònia

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assistit, aquest dimarts, a la reunió de coordinació del Servei d’informació i vigilància per a la conservació de la posidònia que iniciarà, de manera parcial, la campanya d’enguany, com és habitual, el proper dia 15 de maig. La trobada, convocada pel servei de Protecció d’espècies de la Conselleria i l’IBANAT, ha comptat amb representants dels consells insulars, Agents de Medi Ambient, la Guàrdia Civil, Ports IB, Autoritat Portuària de les Illes Balears, la Direcció General de Pesca i Medi Marí, Capitania Marítima, Salvament marítim, Demarcació de costes, la Direcció General d’Emergències, i l’112.

Mir ha explicat que, enguany, es manté l’operatiu de l’any passat format per 18 embarcacions distribuïdes de la manera següent: 6 a Mallorca, 5 a Formentera, 4 a Eivissa i 3 a Menorca. A més, el Consell insular de Menorca sufragarà, per segon any consecutiu, el cost d’una quarta embarcació els mesos de juliol i agost que s’integrarà en el dispositiu coordinat per l’IBANAT.

L’any passat, el servei de vigilància va comprovar el fondeig de 142.168 embarcacions a tot l’arxipèlag de les quals es van haver de moure 15.367, un 10.8% del total. A més, 17.544 embarcacions van demanar assessorament abans de fondejar.

Dia 15 de maig començaran a fer feina 5 embarcacions (2 a Formentera, 1 a Eivissa, 1 a Mallorca i 1 a Menorca). L’operatiu s’activarà de manera integral dia primer de juny i, finalment, entre el primer i el 10 d’octubre, es mantindrà una embarcació per illa. «Es tracta d’un operatiu consolidat que, una vegada superades les dificultats que comporta ser pioners, ara ja és copiat per altres comunitats com el País Valencià o per territoris insulars com Còrsega que, recentment, ha mostrat la intenció d’adoptar el nostre model de protecció», ha assenyalat Mir qui ha celebrat que «finalment, després de reclamar-ho durant anys, l’Estat està elaborant un Decret de fanerògames que confiam que tengui en compte l’experiència adquirida a les Illes Balears els darrers anys».

Posteriorment, s’ha celebrat el Comitè Posidonia on s’ha donat compte de l’aportació de 310.000 € de Ports IB al Fons Posidònia. El Comitè ha decidit destinar part d’aquests doblers a ampliar i finançar la Xarxa de monitoratge de la posidònia els propers anys.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt