Ara llegint
El COFIB rep més de 500 comunicacions d’espècies invasores en mig any amb l’App Línia Verda

El COFIB rep més de 500 comunicacions d’espècies invasores en mig any amb l’App Línia Verda

El Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) ha fet un balanç «molt positiu» dels primers sis mesos de funcionament de l’aplicació mòbil Línia verda, a través de la qual la ciutadania pot comunicar directament l’avistament de qualsevol espècie invasora a les Illes Balears.

A dia d’avui, s’han rebut 545 notificacions, de les quals 249 provenien de l’illa d’Eivissa. La resta es reparteixen de la manera següent: 236 de Mallorca, 37 de Menorca i 23 de Formentera.

Per tipologia, la incidència més comunicada ha estat l’avistament d’espècies invasores de flora, amb 352 comunicacions. A continuació, rèptils (117), insectes (39), mamífers (16) i aus (7).

Les espècies invasores més notificada son el Pennisetum, l’Herba de la Pampa, el Carpobrutus i l’Agave. Pel que fa a la fauna, l’espècie més avistada és la serp de ferradura.

L’ aplicació COFIB-Línia verda es va posar en marxa a mitjans de juny de l’any passat. Per poder utilitzar aquesta eina, és necessari descarregar-se l’app gratuïta Línea verde des de Play Store en cas de sistema Android o App Store en cas d’Apple. Una vegada descarregada, l’usuari s’haurà de registrar per penjar la foto, a través de ‘Nova incidència’. Allà s’obrirà un desplegable amb 32 categories de diferents espècies de flora i fauna invasora per a què l’usuari seleccioni sobre quina vol comunicar.

Automàticament, i anonimitzant les dades de la persona que ha registrat la incidència, l’aplicació detectarà les coordenades on s’ubica l’espècie. Una vegada finalitzada aquesta part, es podrà adjuntar la foto i, si escau, observacions sobre aquesta per procedir a enviar. També es podran comunicar incidències a través del portal web www.lineaverdecofib.es.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha compartit el balanç positiu del COFIB i ha volgut llençar un missatge d’agraïment a totes les persones que han enviat alertes a través de l’aplicació. «La pandèmia ens ha demostrat que la pèrdua de biodiversitat pot introduir canvis molt negatius a les nostres vides, és vital que, entre tots, la conservem», ha assegurat.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt