El Consell de Mallorca injecta 400.000 euros a entitats que fan promoció dels productes locals
El Consell de Mallorca ha concedit ajudes per un import de 400.000 d’euros de la convocatòria de subvencions destinada a entitats sense ànim de lucre per a 2024, que ha beneficiat un total de 23 associacions, fundacions i cooperatives que desenvoluparan diferents projectes destinats a la promoció i difusió del producte de Mallorca.
L’import màxim per beneficiari és de 30.000 euros, amb l’avantatge que es pot subvencionar el cost de la totalitat del projecte presentat. Les entitats a les quals se’ls concedeix l’ajuda representen diferents sectors productius de l’illa, i té com a finalitat posar en marxa diferents actuacions per incrementar el consum del producte de proximitat i millorar la competitivitat i l’eficiència del producte local.
La consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, ha destacat que «s’ha concedit el 100 % del crèdit aprovat», i ha explicat que «les entitats sense ànim de lucre que han quedat fora d’aquesta, també poden acollir-se a la convocatòria aprovada aquest estiu i que es publicarà el pròxim 15 d’octubre».
En total, s’han presentat 39 entitats per sol·licitar les ajudes d’aquesta convocatòria, de les quals finalment se n’han pogut acollir 23. «L’any 2023, només van poder rebre aquesta ajuda 19 entitats, mentre que enguany la rebran 23. Aquests resultats són un bon indicador que les subvencions que atorguam són molt més extensives que l’any anterior», ha assenyalat la consellera de Promoció Econòmica, qui ha afegit que «ja estam treballant en les pròximes ajudes de 2025, amb la finalitat de millorar els requisits i ampliar els imports totals per poder aconseguir un major nombre d’empreses beneficiàries».
Entitats beneficiàries
Entre els beneficiaris figuren diversos consells reguladors de productes amb indicació geogràfica protegida (IGP) i denominació d’origen (DO), com Vi de la Terra Mallorca, Ametla de Mallorca, Oli de Mallorca.
També rebran la subvenció altres entitats sense ànim de lucre, com Unió de Cooperatives Agràries de Balears, Associació Empresarial de Artà (AEA), Agromallorca Agrupació de Defensa Vegetal, Estel de Llevant, Associació de Cuiners Establerts a les Illes Balears (Ascaib), CAEB, Associació Firal del Caragol i Unió de Cooperatives Agràries de Balears, entre altres.
Totes aquestes duran a terme projectes diversos relacionats amb el producte de l’illa, com poden ser exposicions, campanyes promocionals, campionats de cuina, accions de foment de varietats locals, etc., que tenen com a finalitat visibilitzar i promoure el consum local.