Ara llegint
El Consell de Mallorca pren part al Congrés Nacional de Medi Ambient

El Consell de Mallorca pren part al Congrés Nacional de Medi Ambient

El Consell de Mallorca pren part al Congrés Nacional de Medi Ambient

El director insular de Residus, Juan Carrasco, i la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, han viatjat a Madrid per assistir a 16a edició del Congrés Nacional del Medi Ambient (CONAMA 2022), una trobada biennal que se celebra des de 1992.

Amb el lema «Protagonitza la transformació. És el moment», el congrés debatrà les solucions per a la crisi ecosistèmica i analitzarà els resultats de la COP27. El programa del CONAMA d’enguany s’estructura en nou eixos temàtics que comprenen tots els àmbits de la sostenibilitat: energia i canvi climàtic, mobilitat, renovació urbana, desenvolupament rural, biodiversitat, aigua, qualitat ambiental, residus, i economia i societat.

En un moment marcat per la crisi energètica i de biodiversitat i amb la vista centrada en l’Agenda 2030, els compromisos europeus i la Llei de canvi climàtic, el congrés tracta temes de gran importància com puguin ser el model de renovables a desenvolupar, la rehabilitació energètica i la descarbonització, la gestió i planificació de l’aigua, els residus i la manera com es pot garantir aquesta transició ecològica sense deixar ningú enrere.

La directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz ha explicat que «aquesta és una cita nacional per conèixer l’estat i evolució de qüestions d’actualitat pel medi ambient i, per tant, un espai d’enriquiment i contacte amb totes les agents implicades. És important destacar, fins ara, les sessions sobre projectes que aborden l’impuls de la sobirania alimentària a escala local, sobre models de governança per afrontar aspectes tan complexos com el canvi climàtic, al voltant dels reptes de l’educació ambiental o entorn de com implementar les energies renovables al territori. Com a cirereta del pastís, ha estat una grata sorpresa veureu la quantitat de joves que assisteixen a totes les sessions».

Férriz ha assistit entre d’altres a les conferències següents: «Cap a una estratègia agroalimentària local», «Educació ambiental», «Governança per a la transició ecològica», «Mobilitat rural», «Comerç de drets d’emissió», «Governança per a una mobilitat sostenible», «Estratègies públiques d’economia circular», «Comunitats urbanes energètiques», «Impuls de la transició ecològica al territori i repte demogràfic», «Adaptació al canvi climàtic en la planificació dels municipis»,« Actuacions per a la recuperació del mar menor», «Gestió forestal sostenible», «CONAMA Innova», «Agricultura regenerativa» i «Mobilitat a la feina: com incentivar l’ús de bicicletes».

Per part seva, el director Insular de residus ha destacat «la participació de les administracions, empreses, entitats i sobretot d’estudiants en aquest congrés on s’han generat espais de debat per abordar la transformació de la nostra societat cap a la sostenibilitat». Respecte a les ponències enfocades als residus el director ha destacat «la importància d’apostar per un canvi de model de consum cap a l’economia circular per aconseguir una disminució en la generació de residus així com potenciar la reutilització».

El director insular ha assistit a les conferències següents: «Residu tèxtil», «Educació ambiental», «Governança per a la transició ecològica», «Estratègies públiques d’economia circular», «Transició d’economia circular a Espanya: implicacions de les administracions locals a la nova normativa de residus i envasos» i «Transformació digital de la cadena de valor del residu».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt