Ara llegint
El Consell de Mallorca reserva 2’5 milions per mantenir finques públiques i refugis durant 2024

El Consell de Mallorca reserva 2’5 milions per mantenir finques públiques i refugis durant 2024

El Consell de Mallorca reserva 2'5 milions per mantenir finques públiques i refugis durant 2024

El Departament de Medi Ambient, Medi rural i Esports del Consell de Mallorca destinarà l’any que ve un total de 2.486.000 euros (un 4% més que en l’exercici actual) a la xarxa de refugis dependents de la institució insular i al manteniment de les finques públiques de l’illa.

Aquestes partides, que gestionarà la Direcció Insular de Medi Ambient, es destinaran a noves inversions en els refugis, així com a millorar els jardins de Raixa i de Natzaret, entre altres actuacions.

En concret, creix significativament la partida d’activitats de protecció i millora del Medi Ambient, que passa de 439.000 euros el 2023 a 970.000 per a 2024 (+ 124%), principalment per les inversions previstes en el manteniment dels jardins de Natzaret (90.000 euros), la contractació de serveis d’enginyeria per a l’elaboració de nous projectes (140.000 euros) i la renovació de la flota de vehicles del departament. Així ho han destacat avui des del Consell mitjançant una nota de premsa.

Els comptes de Medi Ambient inclouen un increment del 19,3 % en la partida destinada a la millora i explotació de la xarxa de refugis de la institució insular –So n’Amer (Escorca), Tossals Verds (Escorca), Muleta (Port de Sóller), Can Boi (Deià), Pont Romà (Pollença) i Galatzó (Calvià)– amb una capacitat de 332 places. S’eleva de 864.000 euros a 1.032.000 euros, per la despesa corrent i l’increment previst d’usuaris.

Des del departament que dirigeix Pedro Bestard, també es renovarà l’aplicació que gestiona les reserves per facilitar-ne l’ús als usuaris i es reserva una partida de 40.000 euros per a l’adequació de la sala multifuncional del refugi de Galatzó i la construcció de banys addicionals en la instal·lació.

Plaques fotovoltaiques

Un altra de les actuacions que es duran a terme està relacionada amb l’eficiència energètica, mitjançant la millora de la instal·lació fotovoltaica a Tossals Verds i s’incorporaran plaques solars a Galatzó.

Així mateix, els refugis continuaran amb el programa escolar «Una nit a la Serra», en col·laboració amb la Unitat d’Educació Ambiental del departament.
Per part seva, el pressupost destinat a finques públiques pròpies –So n’Amer, Tossals Verds, Son Macip i Coma d’en Vidal-, per a tasques forestals i manteniment de camins, serà de 484.000 euros, i inclou la redacció del projecte d’adequació de La Paloma Blanca per a convertir-lo en un refugi de muntanya, treballs de reparació urgents i la instal·lació del sistema hidràulic de la Coma d’en Vidal (130.000 euros).

Del pressupost global, la finca bunyolina de Raixa disposarà de 397.000 euros, un 54 % més que en l’exercici actual. Destaca la partida destinada a la millora dels jardins, que ascendeix a 190.000 euros (+ 113 %), mentre que el programa «Nits d’estiu» comptarà amb 50.000 euros (+ 35 %).

En total, el Consell de Mallorca destinarà al Departament de Medi Ambient, Medi rural i Esports un pressupost de 36 milions d’euros per a 2024, en el qual augmenten les dotacions per a noves inversions i es reforcen i milloren els serveis en la xarxa de refugis, el Servei de Caça, Patrimoni Marítim i Esports.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt