Ara llegint
El Consell habilita 2’5 milions d’euros més per als afectats per Juliette

El Consell habilita 2’5 milions d’euros més per als afectats per Juliette

Oberta la convocatòria de subvencions per pal·liar els efectes de la borrasca Juliette a la Serra

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, ha aprovat una segona línia d’ajudes per un import de 2,5 milions d’euros que anirà destinada a la reparació de danys soferts en els béns dels particulars afectats per la borrasca Juliette, que va tenir lloc el febrer passat.

Aquesta partida se suma als altres 2,5 milions d’euros destinats als ajuntaments, el pagament dels quals ja s’està gestionant, (la convocatòria es va aprovar el passat 20 d’octubre), fins a completar la partida total de 5 milions acordada per la institució insular per ajudar els damnificats per la tempesta.

El president del Consell, Llorenç Galmés, s’ha mostrat satisfet per «complir amb el seu compromís d’accelerar la posada en marxa de la convocatòria de 5 milions d’ajudes per a municipis i particulars, perquè les subvencions puguin contribuir a reparar els danys causats per la borrasca», al mateix temps que ha lamentat que «aquestes ajudes portassin mesos de retard per culpa de la inactivitat de l’anterior equip de govern».

La consellera de Promoció Econòmica, Pilar Amate, ha remarcat l’esforç realitzat pel seu departament per «solucionar les nombroses deficiències que presentaven les convocatòries, a fi que els damnificats poguessin rebre les ajudes al més aviat possible, per fer front als danys produïts pel temporal».

Acord marc de la convocatòria

En concret, el Consell Executiu ha aprovat l’acord marc de conveni de col·laboració entre el Consell Insular i els ajuntaments de Mallorca per cooperar econòmicament en la reparació dels danys soferts en els béns dels particulars a conseqüència de la borrasca Juliette.

Així, els ajuntaments disposaran d’un termini de 5 dies per manifestar en el formulari corresponent l’interès a rebre fons econòmics del Consell, per destinar-los als particulars del seu municipi. Els 2,5 milions d’euros amb els quals compta el Consell, es repartiran de manera igualitària entre tots els ajuntaments.

L’import rebut finalment per cada ajuntament s’haurà de destinar a l’aprovació d’una convocatòria de subvencions als particulars del seu municipi, per finançar les actuacions que aquests hagin fet per reparar els danys produïts per la borrasca Juliette en els seus béns, sempre que les actuacions de reparació i el cost d’aquestes consti acreditat documentalment entre el 26 de febrer i el 31 de desembre de 2023.

Finalment, les gestions per a la transferència de la quantitat acordada en el conveni es faran de manera immediata, després de la signatura d’aquest, amb la finalitat que els ajuntaments rebin els diners abans que acabi el 2023.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt