Ara llegint
El Consell promet mà dura contra els abocaments irregulars de residus d’obra

El Consell promet mà dura contra els abocaments irregulars de residus d’obra

El Consell de Mallorca ha anunciat que incrementarà les mesures de control i vigilància per lluitar contra la proliferació dels abocaments il·legals de residus d’obra i per assegurar que totes les empreses del sector compleixen les regulacions i normatives establertes per a la gestió de les deixalles de construcció.

La institució insular és la titular del servei públic de gestió dels residus de construcció i demolició a través de l’empresa concessionària Mac Insular. 

L’impuls de la lluita contra els abocaments il·legals es farà en col·laboració amb altres institucions com el Govern de les Illes Balears, els ajuntaments de l’illa i també amb el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (SEPRONA), segons han explicat.

De fet, el SEPRONA fa uns dies va localitzar i inspeccionar set parcel·les rústiques per abocaments de residus d’obra. Una d’aquestes va ser gràcies al trasllat d’un expedient al SEPRONA per part de la institució insular. 

Un problema greu

Davant aquests fets, el Consell de Mallorca és conscient de la gravetat del problema que, segons ha constatat la Guàrdia Civil, va en augment. En aquest sentit, el president de la institució insular, Llorenç Galmés, reitera que «aquestes pràctiques incíviques no només distorsionen el mercat, sinó que també representen una amenaça per al medi ambient i la salut pública». Així mateix, Galmés afirma que «constitueixen un cas de competència deslleial, perquè incideixen negativament en la tarifa que paguen la resta de ciutadans i empreses que sí compleixen la legalitat». 

Per la seva banda, el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha assegurat que «seguirem lluitant, amb totes les opcions al nostre abast, per evitar els abocaments il·legals. El nostre compromís amb la defensa del medi ambient i de la legalitat es inqüestionable i no permetrem que el que fan malament uns pocs inconscients afecti a la resta de mallorquins».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt