Ara llegint
El Govern Balear demana simplificar els tràmits per accedir a ajudes per autoconsum elèctric

El Govern Balear demana simplificar els tràmits per accedir a ajudes per autoconsum elèctric

El Govern Balear demana simplificar els tràmits per accedir a ajudes per autoconsum elèctric

El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, ha signat una missiva, juntament amb altres onze comunitats autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla, adreçada a l’Institut per a la Diversificació i Estalvi d’Energia (IDAE), adscrit al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, en la qual condiciona l’acceptació del nou paquet de fons NextGenerationUE destinats a programes de foment d’autoconsum elèctric a la simplificació administrativa de la seva tramitació.

Segons ha explicat el conseller Alejandro Sáenz de San Pedro, “no rebutjam els doblers en absolut, el nostre compromís en el foment de l’ús d’energies renovables i autoconsum és ferm, però no de qualsevol manera; el que reclamam és un canvi important en el procés de tramitació perquè aquestes ajudes puguin arribar als seus destinataris de manera eficient i ràpida. El disseny i la càrrega documental del programa actual fan inviable la gestió d’aquests fons”.

L’IDAE va anunciar recentment que ampliava per tercera vegada el pressupost provinent de fons europeus assignat a subvencions per a fomentar l’autoconsum elèctric, tant per a emmagatzematge com per a gestió d’energia, en 500 milions d’euros.

El Govern havia posat el focus, ja amb anterioritat, en diferents conferències sectorials i en la Comissió Consultiva d’Estalvi i Eficiència, celebrada el mes d’octubre passat, en la necessitat de modificar la bases dels programes dissenyats específicament per a aquesta mena d’ajudes «per ser ineficaços, tediosos i inassolibles» assegura Diego Viu, director general d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, “aquests programes ofeguen en una mar de burocràcia ciutadans i empreses i això impedeix que els diners arribi als seus destinataris. Amb aquestes càrregues dificulten el desplegament de l’autoconsum, desincentiven els usuaris i la capacitat de transformació real de l’economia és nul·la”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt