Ara llegint
El Govern presenta una eina perquè el comerç de proximitat també vengui per Internet

El Govern presenta una eina perquè el comerç de proximitat també vengui per Internet

El teixit comercial de les Illes Balears s’adapta als nous temps i als nous hàbits de compra. Per això reestrena la Guia balear del comerç electrònic, un instrument elaborat pel Govern Balear a través de la Fundació Bit que vol facilitar als empresaris que puguin llançar els seus negocis a través de la xarxa.

Es tracta d’un document elaborat per l’Observatori Balear de la Societat de la Informació (OBSI), òrgan depenent de la Fundació Bit, i que pretén ser una ajuda per aquells empresaris que vulguin rellançar els seus negocis a través de la xarxa. Així, la guia explica quines passes ha de seguir tant la persona que estigui meditant obrir un comerç electrònic com la que vulgui digitalitzar el seu negoci tradicional.

La Guia balear del comerç electrònic es troba activa des de l’any 2013. L’any 2018 va aparèixer la segona edició i ara surt la tercera. En aquesta ocasió s’han incorporat les darreres novetats i tendències pel que fa al comerç electrònic (e-commerce) i la venda en línia.

El document està disponible a través de la pàgina de la Fundació Bit (www.fundaciobit.org) i per mitjà seu qualsevol interessat podrà saber on començar a vendre de forma fàcil i ràpida, què són les botigues virtuals, quines són les seves característiques i costos, les eines disponibles per al màrqueting digital, així com els aspectes legals que s’han de tenir en compte abans d’obrir un negoci digital, segons s’ha explicat en l’acte de presentació d’aquesta eina.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha destacat “la necessitat que té el petit comerç d’adaptar-se als nous temps i, sobretot, als nous hàbits dels consumidors reforçats per la nova situació derivada de la pandèmia” i ha remarcat que set de cada usuaris d’Internet de les Illes Balears han comprat en línia en els darrers dotze mesos, però que només el 20% de les empreses de menys de deu treballadors disposa de pàgina web.

Precisament Yllanes ha destacat la importància que té aquesta guia per a les empreses més petites en què la incorporació de les TIC està encara en desenvolupament.

Així mateix, amb aquesta guia, la vicepresidència i conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius considera que dona resposta a la necessitat d’accelerar el posicionament a la xarxa dels comerços sorgida arran de la pandèmia i celebra que d’aquesta manera, els comerços puguin incrementar la seva competitivitat i afrontin, també, les dificultats derivades de les restriccions d’aforament i mobilitat, així com la distància social.

La directora general d’Innovació, Núria Riera, ha explicat que arran de la transformació digital dels comerços tradicionals ja han nascut nous mercats virtuals de proximitat on els comerços locals poden començar a operar a través d’Internet. Ha remarcat que “vendre a través d’Internet no és tan senzill com pot semblar, així que aquesta guia ajudarà tant a aquelles persones que s’hi volen iniciar com a aquelles que ja ho fan”.

Per últim, el director general de Comerç, Miquel Piñol, ha llançat durant la presentació un missatge a comerciants i compradors per tal de deslligar el concepte de comerç electrònic de les grans plataformes. “El repte és aconseguir que el comerç de proximitat sigui també comerç electrònic de proximitat”, ha conclòs.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt