Ara llegint
El Govern reforça l’operatiu d’incendis forestals durant el pont per la situació anticiclònica

El Govern reforça l’operatiu d’incendis forestals durant el pont per la situació anticiclònica

El Govern reforça l'operatiu d'incendis forestals durant el pont per la situació anticiclònica

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha decidit reforçar a partir de demà dijous i fins diumenge l’operatiu interinsular d’incendis forestals (OIIF) previst per aquest període de l’any. Aquesta decisió ve marcada per la situació meteorològica d’aquestes darreres setmanes, on la marcada presència anticiclònica ha provocat dies seguits de temperatures inusualment elevades per a l’època de l’any en la qual ens trobam. També es dona per la manca de precipitacions que han patit les Illes durant aquest darrer mes. Des del Govern Balear recorden que fins aquest diumenge, 15 d’octubre, estam en època de màxim risc d’incendis forestals.

D’aquesta manera, la conselleria mantindrà desplegat l’operatiu amb tres helicòpters i un avió de càrrega en terra (ACT) a Mallorca de ràpida intervenció en cas de sinistre a totes les illes i un helicòpter a Eivissa. Es reforça el personal de guàrdia presencial de l’operatiu amb un Agent de Medi Ambient (AMA) i una brigada helitransportada de primer atac a Son Bonet i una brigada terrestre a l’illa de Mallorca, a més del personal habitual de guàrdia.

La conselleria ha recordat que es manté la prohibició d’ús de foc en els espais forestals i a menys de 50 metres d’aquest i és necessari disposar d’autorització administrativa per aquelles activitats que comportin ús del foc en els terrenys a menys de 500 metres de terreny forestal. Així mateix, els dies de risc molt alt o extrem, classificats com a Alerta foc 4, o dies amb fenòmens meteorològics adversos (Alerta foc 3), se suspenen les autoritzacions amb aquesta finalitat.

En el que duim d’any s’han comptabilitzat un total de 78 incendis forestals a les Balears, que han afectat un total de 19,49 ha de superfície. Per illes, 51 d’aquests sinistres corresponen a Mallorca; 20 a Eivissa; quatre a Menorca i tres a Formentera.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt