Ara llegint
El Govern segueix demanant evitar desplaçaments innecessaris davant la inestabilitat i després de 300 litres de pluja

El Govern segueix demanant evitar desplaçaments innecessaris davant la inestabilitat i després de 300 litres de pluja

La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha reunit el Comitè Tècnic Assessor de l’INUNBAL, el Pla Especial davant el Risc d’Inundacions, per fer balanç de com ha anat la gestió del temporal que des de fa més d’una setmana afecta les Illes Balears i per veure les previsions per als pròxims dies, en previsió que continuï la inestabilitat. En alguns punts de la Serra de Tramuntana han acumulat, amb aquest episodi, més de 300 litres per metre quadrat.

A hores d’ara hi ha declarada com a alerta meteorològica l’alerta groga (IG0) per pluges a totes les illes, l’alerta groga (IG0) per forts vents a Mallorca i Menorca, i l’alerta taronja (IG1) per fenòmens costaners a Mallorca i Menorca. Pel que fa al Pla INUNBAL, s’han declarat el nivell 1 a Mallorca i Menorca i el nivell 0 a Eivissa i Formentera.

La reunió ha estat encapçalada per la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i pel director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló. Una vegada ha acabat, Garrido ha destacat que, tot i la intensitat de les pluges i l’especial afectació a algunes zones de la serra de Tramuntana, la situació ha estat de normalitat. «Les alertes i els protocols han funcionat i la coordinació entre els diferents cossos d’emergències i seguretat ha estat màxima», ha assegurat.

Des del passat 4 de novembre, dia en què van començar les pluges, s’han registrat 318 incidents, dels quals la majoria han estat per aumulació d’aigua (71), caiguda d’arbres als carrers (61), despreniment d’elements urbans (49), despreniments de risc (26) i interrupció de serveis bàsics (19).

Aquest cap de setmana s’han registrat 36 incidents, la majoria dels quals també han estat per acumulació d’aigua, despreniment de roques i caiguda d’arbres.

En qualsevol cas, a hores d’ara no hi ha cap incident que preocupi especialment, segons han destacat des del Govern Balear. Roman tancada la carretera que va de sa Pobla a Platja de Muro per acumulació d’aigua, els torrents estan permanentment vigilats i també els embassaments del Gorg Blau i Cúber, els quals no es preveu que vessin.

Amb tot plegat, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha explicat avui que «podem concloure que la situació està completament controlada i dins la normalitat d’un episodi intens de pluges», a la qual cosa ha afegit el seu agraïment a tots els cossos d’emergències per «la seva professionalitat i dedicació els darrers dies, amb les quals la coordinació i el seguiment del Pla INUNBAL ha estat fonamental».

Garrido ha avançat que la previsió és de pluges per avui i demà, quan seran una mica més intenses, mentre que dimecres es començarà a normalitzar la situació meteorològica. Finalment, ha demanat molta precaució mentre durin els episodis de pluges i evitar desplaçaments innecessaris.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt