Ara llegint
El sector del vi, satisfet amb la recuperació de vendes de l’anyada de 2021

El sector del vi, satisfet amb la recuperació de vendes de l’anyada de 2021

El sector del vi, satisfet amb la recuperació de vendes de l'anyada de 2021

Les bodegues associades a Petits Cellers han produït 2.669.634 litres de vi durant l’any 2021, un 20% més que l’any 2020. L’associació ha presentat a la Bodega de Sebastià Pastor de Santa Maria, el balanç de la verema d’enguany. Amb 44 cellers associats, Petits Cellers representa a la meitat dels cellers de Mallorca i aglutina també la meitat de la producció de vi que es produeix a les Balears.

El president de Petits Cellers, Guillem Vicenç, ha fet una valoració “molt positiva” de l’anyada. “Estam contents perquè hem tengut una temporada turística molt bona i això s’ha notat en les nostres vendes, que s’han incentivat”, ha dit Vicenç.

Respecte a la climatologia, el president de Petits Cellers ha precisat que ha estat un any sec i calorós, però que això no ha afectat “l’excel·lent qualitat del vi de la nostra terra”.

Del total de la producció de vi d’enguany, el 51% ha estat negre (1.365.602 litres). Un 36%, blanc (982.990 litres). Un 11%, rosat (307.050 litres). I de vi dolç s’han produït 3.984 litres (0,15%).

Per denominacions, la majoria ha estat la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra de Mallorca, amb un 68,4% del total de producció. En segon lloc, la Denominació d’Origen de Binissalem, amb un 12,4%; la Denominació d’Origen de Pla i Llevant ha produït el 9,9%; i la Indicació Geogràfica Protegida Illes Balears ha produït un 8,9 % del total, seguida de Vins de Tramuntana (un 0,22%) i de Taula (0,05%)

La majoria del vi que produeixen a Petits Cellers s’exporta a l’estranger. “Gràcies a la gran i intensa tasca en promoció que duem a terme des de l’associació, el vi de la nostra terra està molt ben considerat als països del nord d’Europa, molt millor que a la península”, ha explicat Vicenç, que ha precisat que, ara, un dels seus objectius és donar-lo a conèixer entre la gent jove.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt