Ara llegint
Els Bombers de Mallorca incorporen set nous vehicles, tres dels quals elèctrics

Els Bombers de Mallorca incorporen set nous vehicles, tres dels quals elèctrics

La Direcció Insular d’Emergències, depenent del Departament d’Hisenda i Funció Pública, ha presentat set vehicles nous més eficients i tecnològics que complementaran la flota actual dels bombers i que els dotaran de millors eines per poder atendre qualsevol emergència.

Els vehicles adquirits són una bomba forestal lleugera (BFL), tres furgons d’útils diversos (FUD) i tres furgons d’unitat de personal i càrrega (UPC), amb un pressupost de 1.250.000 euros. Concretament, aquests tres darrers, els UPC, són vehicles totalment elèctrics i esdevenen una aposta decidida del Consell de Mallorca per una mobilitat més sostenible que implicarà l’electrificació dels parcs de bombers.

El vehicle bomba forestal lleugera (BFL) és un camió forestal, un Mercedes Unimoc 219, destinat a l’extinció d’incendis de vegetació. Gracies al seu tamany reduït i les seves capacitats 4×4, té una gran mobilitat i adaptabilitat pels camins forestals. A més, està dotat amb un dipòsit de 2.000 litres i unes bombes d’impulsió combinada d’alta i baixa presió. El vehicle també incorpora mesures d’autoprotecció, com cortines de protecció a la cabina, un sistema de respiració autònoma pels tripulants del vehicle a l’interior de la cabina i ruixadors perimetrals d’aigua.

També s’han adquirit tres furgons d’útils diversos (FUD). Són tres Mercedes Sprinter pesants destinats al transport de material de rescat i salvament, tot tipus de material d’excarceració per als accidents de trànsit i material per a treballs verticals. Tot el material que transporten aquests vehicles és elèctric amb bateries, el que permet una gran autonomia de moviment. Els furgons disposen de connexió d’arrecanda ràpida, que permet que les bateries estiguin permanentment endollades i que, quan el vehicle inicia la marxa, es desconnecten automàticament. Els furgons també disposen d’un sistema d’il·luminació nocturna per aquelles intervencions que ho requereixen.

Completen l’adquisició de vehicles tres unitats de personal i càrrega (UPC) totalment elèctrics. Són tres furgonetes Toyota Proace destinades a tasques de transport de material logístic entre la prefectuta i els parcs de bombers. Són vehicles totalment elèctrics amb una autonomia aproximada de 300 quilòmetres, respectuosos amb el medi ambient i que substituiran vehicles antics i més contaminants.

Durant la presentació, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha afirmat que «aquesta inversió permetrà treballar als Bombers de Mallorca molt més preparats, a nivell de vehicles i eines. Crec que professionalitzam molt més el parc mòbil dels bombers i els hi donam major qualitat a l’hora de fer feina. A més de modernitzar la flota, també ampliam i consolidam la plantilla amb la convocatòria de 32 places noves, i milloram les infraestructures, amb l’edificació de parcs de bombers nous a Santanyí, Marratxí i Manacor. Així demostram el compromís del Consell amb un servei essencial com és el que ofereixen els bombers i bomberes de Mallorca».

Per part seva, el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha destacat que «la renovació de vehicles dels Bombers de Mallorca és un eix principal del Departament. L’adquisició de vehicles elèctrics implica l’electrificació dels parcs de bombers i l’inici d’una aposta per la mobilitat sostenible i el compromís amb els objectius de reducció d’emissions de CO2 establerts al Pla Director d’Eficiència Energètica del Consell de Mallorca 2022-2030».

Parc de Santanyí

La modernització del parc mòbil dels Bombers de Mallorca se suma a les actuacions que du a terme la Direcció Insular d’Emergències, encaminades a consolidar la feina iniciada en aquesta legislatura. Entre les accions, destaca la inversió en infraestructures noves, com ara la reforma integral del parc de Manacor, el parc nou de Santanyí i la reagrupació del Servei en la futura prefectura de Marratxí.

També, a l’actualitat es culmina el procés d’ampliació i consolidació de la plantilla dels Bombers de Mallorca amb la convocatòria del major procés d’oposició dels darrers 15 anys, amb 32 places noves. S’acredita així el compromís ferm del Consell per la millora continuada d’un servei essencial per a la ciutadania.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt