Ara llegint
Els Bombers dels parcs d’Alcúdia i Artà, equipats amb nous vehicles d’actuació immediata

Els Bombers dels parcs d’Alcúdia i Artà, equipats amb nous vehicles d’actuació immediata

Els Bombers dels parcs d'Alcúdia i Artà, equipats amb nous vehicles d'actuació immediata

El Consell de Mallorca ha presentat avui dos camions de bombers equipats amb bombes urbanes lleugeres que s’incorporaran al parc mòbil del Servei dels Bombers de Mallorca. Es tracta de dues unitats versàtils i equipades amb les últimes novetats per afrontar qualsevol tipus d’emergència, des d’incendis urbans fins a accidents de trànsit.

Els nous vehicles, que han tingut un cost de 744.029 euros, aniran destinats als parcs de bombers d’Alcúdia i d’Artà, on reforçaran la flota actual i milloraran la capacitat de resposta del servei. Segons ha explicat el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, aquesta adquisició forma part del compromís de l’equip de govern de “dignificar el cos de Bombers de Mallorca, posant-lo al nivell de la gran labor que fa, dotar-lo dels materials tècnics necessaris i millorar-ne les condicions laborals i les dels parcs de bombers”.

Galmés ha destacat que la modernització del parc mòbil dels Bombers de Mallorca és un dels objectius principals de la Direcció Insular d’Emergències, juntament amb la millora de les infraestructures del servei. En aquest sentit, ha recordat que la reforma integral del parc de Manacor és a la seva darrera fase, que ja s’ha aprovat el projecte del parc nou de Santanyí i que el servei es reagruparà a la futura prefectura de Marratxí.

Entre les millores que incorporen els nous vehicles, destaquen els equips d’excarceració que funcionen amb electricitat i bateria, el premesclador d’escuma de regulació automàtica, el ventilador portàtil a bateria i el mòdul de neteja amb aire, aigua i sabó. Aquests elements permeten, segons han explicat, augmentar la potència, l’eficiència i la seguretat dels bombers en les seves intervencions, així com facilitar la seva descontaminació personal després de les mateixes.

Els nous vehicles són dues bombes urbanes lleugeres, que són les primeres en sortir quan hi ha una emergència. Aquestes unitats són molt versàtils i poden actuar en diferents situacions, com incendis urbans, rescats en accidents de trànsit, actuacions amb mercaderies perilloses, caiguda d’arbres o sanejament d’elements urbans, entre altres. A més, tenen la presa d’aire del motor a la part superior del vehicle, per evitar complicacions en cas d’inundacions.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt