Ara llegint
Els incendis a s’Albufera rompen les bones estadístiques dels darrers anys

Els incendis a s’Albufera rompen les bones estadístiques dels darrers anys

Els incendis a s'Albufera rompen les bones estadístiques dels darrers anys

Segons les dades provisionals publicades avui pel Govern de les Illes Balears, entre l’1 de gener i l’1 de desembre de 2024 s’han registrat un total de 94 incendis forestals al conjunt de l’arxipèlag, afectant una superfície total de 248,67 hectàrees. Mallorca concentra la major part dels incidents, amb un 65% dels casos (61 incendis), mentre que Menorca, Eivissa i Formentera presenten xifres considerablement més baixes.

Aquest fet contrasta amb les xifres dels dos exercicis anteriors, amb tan sols 22 i 11 hectàrees afectades.

  • Mallorca ha patit enguany la major afectació, amb 236,97 hectàrees cremades, de les quals 227,75 són de superfície desarbrada i 9,22 d’àrea arbrada.
  • Menorca registra només 5 incendis, que han afectat 8,22 hectàrees, principalment desarbrades.
  • Eivissa ha sumat 22 incendis, que han afectat 3,19 hectàrees, de les quals la meitat són àrees arbrades.
  • Formentera, amb 6 incendis, ha vist cremar 0,29 hectàrees en total.

L’evolució dels sinistres mostra un pic notable durant els mesos de setembre i octubre, coincidint amb condicions meteorològiques favorables per al foc. Va ser quan es varen produir els pitjors incendis del foc a s’Albufera de Mallorca, que varen rompre la línia positiva de l’estadística.

De fet, aquests succeïts rompen la tendència positiva dels darrers anys. S’ha de recordar que l’any 2023 es va presentar un balanç de tan sols 22 hectàrees afectades, amb 104 incendis registrats. El 2022 el balanç va ser d’11 hectàrees i 80 incendis. El 2021 es varen produir 66 incendis, que afectaren 113 hectàrees de terreny. A l’any 2020 sí que hi trobam un balanç superior al d’enguany: 470 hectàrees en 78 sinistres.

El Govern, a través de la campanya “Ni 1 foc!”, recorda la importància d’extremar les precaucions i millorar les condicions de l’entorn de l’habitatge, evitant bardisses combustibles o acumulacions de restes vegetals que puguin ser potencials focus d’incendi.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt