Ara llegint
Els municipis fan un debat sobre com adaptar l’arbrat de les vies públiques a la nova realitat climàtica

Els municipis fan un debat sobre com adaptar l’arbrat de les vies públiques a la nova realitat climàtica

Els municipis fan un debat sobre com adaptar l'arbrat de les vies públiques a la nova realitat climàtica

La Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) celebra aquest divendres una jornada sobre Mesures per a l’adaptació de zones verdes al canvi climàtic, en tant que forma part del conjunt de socis del projecte europeu “Viridis Loci” integrat al programa Erasmus + per al foment de l’educació, la cultura i l’esport.

Durant les sessions de treball es parlarà de casos d’èxit a l’arbrat urbà i mesures d’adaptació al canvi climàtic; desafiaments i solucions per l’arbrat municipal de Balears; s’analitzaran els resultats del projecte europeu ‘Viridis Loci’; es parlarà també d’adaptacions i mesures de gestió de l’arbrat municipal als fenòmens atmosfèrics extrems com la gota freda o la DANA i, per últim, de responsabilitat patrimonial de les entitats locals per danys derivats de la caiguda d’arbrat municipal.

Aquest projecte té per finalitat la transferència de coneixement de les millors pràctiques europees en Ia gestió de zones verdes de caràcter públic, adaptant-les en el nostre cas, a la situació mediambiental i climàtica que estan vivint a l’actualitat les Illes Balears, compartint un conjunt de coneixements en Ia correcta gestió de zones verdes i parcs municipals.

El projecte “Viridis Loci” està integrat per un conjunt d’entitats que cooperen per assolir aquest objectiu, integrat per tres entitats de caràcter insular, la FELIB i tres consultors i proveïdors de formació. A la vegada, a nivell local, el projecte compta amb Ia participació de l’Associació Balear de l’Arbre (ABA).

Aquests projecte té com objectiu final oferir com a resultat una plataforma d’aprenentatge electrònic i un conjunt de coneixements accessibles online, contemplant tres eixos fonamentals: el foment de la sostenibilitat ambiental i la lluita contra el canvi climatic, el foment de l’ocupació i especialització laboral i la superació de la bretxa de coneixement amb l’ús de les tecnologies TIC.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt